Η τεχνολογία που η Toyota δεν θα μοιραστεί με κανέναν

Πολλές φορές οι εταιρείες αυτοκινήτου εφευρίσκουν μια νέα τεχνολογία, η οποία μετά από λίγο είναι διαθέσιμη και στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Παρόλα αυτά, η Toyota δεν φαίνεται διατεθειμένη να μοιραστεί τεχνολογία που έχει αναπτύξει για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: 9+1 λόγοι που ο κινητήρας χάνει ιπποδύναμη

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να μην μοιραστεί με άλλους κατασκευαστές την τεχνολογία μπαταριών, η οποία η ίδια θεωρεί πως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα παρά το γεγονός πως συνεργάζεται σε τέτοιου είδους θέματα με τη Mazda και την Denso.

Σύμφωνα με την ίδια την Toyota, η συγκεκριμένη τεχνολογία «θα αλλάξει τα δεδομένα δραματικά τόσο όσον αφορά στην απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο και στον χρόνο φόρτισης που θα χρειάζεται».

Στέλεχος της ιαπωνικής μάρκας μάλιστα τόνισε, κατά την διάρκεια της έκθεσης του Τόκιο, πως οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα αυξάνουν έως και 50% την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ και το κόστος τους θα είναι πολύ πιο χαμηλό.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο μοντέλο της Jaguar στην Ελλάδα;

Λογικό είναι λοιπόν η Toyota να μην θέλει να μοιραστεί μία τεχνολογία η οποία θα κάνει τα αυτοκίνητά της να ξεχωρίζουν, καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται τα στελέχη της τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα καταφέρουν να έχουν αυτονομία αλλά και τιμή ίση με αυτή συμβατικών μοντέλων, με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store