Tι σημαίνει το «C» στα πίσω φανάρια των Skoda;

Πολλοί ίσως να έχετε παρατηρήσει -μπορεί και όχι- ότι στα πίσω φωτιστικά σώματα όλων των αυτοκινήτων της Skoda σχηματίζεται ένα πολύ ευδιάκριτο γράμμα «C», το οποίο φαίνεται πιο έντονα το βράδυ όταν ανάβουν τα φώτα πορείας. Στα πιο μαλιά μοντέλα είχε πιο καμπύλο ή τετραγωνισμένο σχήμα, ενώ στα πιο σύχγρονα (βλ. Kodiaq, Karoq, Superb) είναι πιο αιχμηρό και τριγωνικό.

Διαβάστε ακόμη: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 17,6 ευρώ για καύσιμα!

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, το οποίο απλά αρέσει στους σχεδιαστές της Skoda και το βάζουν σε όλα τα μοντέλα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά με διαφορετική αισθητική, αλλά κάτι τελικά συμβολίζει. Σύμφωνα λοιπόν με την Skoda, το γράμμα «C» σημαίνει you «C you later» δηλαδή «See you later» ή σε ελληνική μετάφραση «Θα σε δω αργότερα».

Ωστόσο, αυτή η ερμηνεία έχει την καλή αλλά και την… προκλητική της πλευρά. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να σημαίνει ότι «Θα σε δω αργότερα όταν επιστρέψεις στο αυτοκίνητο» και στη δεύτερη, στην γλώσσα των γρήγορων οδηγών σημαίνει «Θα σε δω αργότερα γιατί σε άφησα πίσω». Όπως και να έχει πάντως είναι ένα κομμάτι της σχεδιαστικής γλώσσας που ακολουθεί η Skoda στα μοντέλα της και παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη: Νέες εμφανίσεις της Skoda Octavia RS 245 (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store