Απίστευτη τιμή για ένα Lexus LFA Nurburgring Edition

Το Lexus LFA ήταν το πρώτο υπεραυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας. Παρουσιάστηκε το 2009 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο έχοντας κάτω από το καπό του ένα ατμοσφαιρικό V10 χωρητικότητας 4.8 λίτρων απόδοσης 570 ίππων. Η παραγωγή του περιορίστηκε μόλις στις 500 μονάδες. Σήμερα οι τιμές για ένα μεταχειρισμένο Lexus LFA ξεκινούν από τις 600.000 ευρώ, δηλαδή τα διπλάσια από το κόστος του ως καινούργιο.

Διαβάστε ακόμα: Μεταχειρισμένη Bugatti Chiron πωλείται σε εξωφρενική τιμή! (+video)

Τα συγκεκριμένα όμως χρήματα δεν μπορούν να συγκριθούν με την τιμή που αξιώνει η εταιρία Autohaus Weinberger GmbH στην Γερμανία για ένα Lexus LFA Nurburgring Edition. Πρόκειται για ένα από τα πενήντα μόλις κομμάτια που κατασκεύασε η Lexus σε αυτήν την έκδοση η οποία μεταξύ άλλων είχε αεροδυναμικό κιτ, διαφορετικό set-up στην ανάρτηση και περιορισμένο βάρος λόγω χρήσης ανθρακονημάτων. Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση σημείωσε το 2012 τον 2ο καλύτερο χρόνο στην πίστα του Nurburgring με 7:14.63 χάνοντας μόνον από το Dodge Viper SRT-10 ACR με 7:12.13.

Επιπρόσθετα είναι το μοναδικό Lexus LFA στον κόσμο το οποίο έχει υπογραφή από τον Akio Toyoda στο καπό και έχει μόλις 680 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του. Κάπως έτσι η εταιρία από την Γερμανία ζητά από τον υποψήφιο αγοραστή το άκρως εντυπωσιακό ποσό των 6.430.000 ευρώ!!

Δείτε εδώ την αγγελία για το Lexus LFA Nurburgring Edition

Get it on Google Play Download on the App Store