Νέο Nissan Leaf: Τιμές και πότε έρχεται

Το νέο Nissan Leaf έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας στην έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon 2017» και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εκτός από το ότι είναι πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα διαθέτει και μεγαλύτερη αυτονομία.


Δείτε ακόμη: Ντίζελ μικρά αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές

Τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει η πιο δυναμική σχεδίαση του αμαξώματός του, το οποίο έχει μήκος 4.480 χλστ., πλάτος 1.790 χλστ., ύψος 1.535 χλστ. και μεταξόνιο 2.700 χλστ. Σπορτίφ στοιχεία διαθέτει και το εσωτερικό με τους πολύ άνετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Επίσης, στην καμπίνα του Leaf ξεχωρίζουν η οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ο πίνακας οργάνων με ένα δεύτερο όργανο δίπλα από το ταχύμετρο για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και ο πολύ μικρός στρογγυλός επιλογέας στη βάση της κονσόλας.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας του Leaf έχει αναβαθμισμένη απόδοση 150 ίππων και ροπή 320 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη από 0 μέχρι και τις 3.283 «στροφές. Το μοτέρ αυτό αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh, που απαιτεί 8 ώρες φόρτισης σε πρίζα 6 kW ή 16 ώρες σε 3 kW. Επίσης σε μόλις 40 λεπτά μπορεί η φόρτιση να φτάσει στο 80%.

Δείτε ακόμη: Πόσες φορές κλείνει η πόρτα του αυτοκινήτου σε 10 χρόνια;

Το νέο Leaf μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση απόσταση έως και 378 χιλιομέτρων, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 144 χλμ./ώρα. Παράλληλα, από τα τέλη του 2018 θα προσφέρεται και σε μια δεύτερη έκδοση με ισχυρότερο μοτέρ και μεγαλύτερης χωρητικότητας και αυτονομίας μπαταρία.

Μεταξύ των τεχνολογιών που ξεχωρίζουν είναι και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, το οποίο διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο (ταχύτητες από 30 έως και 100 χλμ./ώρα), το κρατά στη λωρίδα του και ακόμη και μπορεί να το σταματήσει χωρίς ο οδηγός να πατήσει το γκάζι ή το φρένο.

Στη χώρα μας το νέο Leaf θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2018, σε τιμές που θα ξεκινούν από περίπου 30.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τις 38.000 ευρώ (ανάλογα την έκδοση).

Δείτε ακόμη: Απίθανο video με αόρατη αποσυναρμολόγηση μοτέρ

Get it on Google Play Download on the App Store