Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα σε 20 δλ.! – Πώς να προστατευτείτε

Τα νέα αυτοκίνητα είναι γεμάτα τεχνολογίες οι οποίες κάνουν την συμβίωσή μας μαζί τους και συνάμα την καθημερινότητά μας πιο απλή. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι και η είσοδος στο αυτοκίνητο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, το οποίο φαίνεται βούτυρο στο ψωμί των διαρρηκτών…

Δείτε ακόμη: Τέλη κυκλοφορίας 2018: Επίσημα ποσά και τρόποι πληρωμής

Όπως θα δούμε και στο video πιο κάτω, μπορεί τα σύγχρονα συστήματα των αυτοκινήτων να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, το ίδιο ισχύει όμως για την ζωή των επίδοξων ληστών.

Και αυτό γιατί μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα κατάφεραν να διαρρήξουν μία Mercedes (το περιστατικό έγινε στην Αγγλία) με τη χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας που ονομάζεται «Relay Box». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από δύο συσκευές. Η μία ανιχνεύει το κλειδί του αυτοκινήτου (για αυτό και ο ένας κλέφτης πήγε κοντά στην πόρτα του σπιτιού) και το άλλο είναι κοντά στο αυτοκίνητο για να του μεταδώσει το σήμα.

Όπως βλέπετε, στο video από την στιγμή που οι κλέφτες πήραν θέση, χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να φύγουν με την Mercedes-Benz η οποία φυσικά ήταν εξοπλισμένη με σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Προκειμένου λοιπόν να προστατευθείτε από παρόμοια, δυσάρεστα γεγονότα και να βρείτε το αυτοκίνητό σας εκεί που το παρκάρατε καλό είναι να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα. Να έχετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την είσοδό σας το κλειδί του αυτοκινήτου, να το έχετε κλεισμένο σε ένα μεταλλικό κουτί που θα εμποδίζει επικοινωνία εξωτερικές συσκευές και να βάλετε κάποια κλειδαριά παλιού τύπου στο τιμόνι ή στον επιλογέα ταχυτήτων, η οποία σίγουρα θα καθυστερήσει και ίσως θα αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες.

Διαβάστε επίσης: Το νέο μπάκετ κάθισμα της Opel Performance κάνει και μασάζ

Φυσικά, αν έχετε κλειστό γκαράζ ή αν απλώς παρκάρετε μακριά από το σπίτι σας, τότε είναι πολύ καλύτερα για εσάς και το αυτοκίνητό σας.

Get it on Google Play Download on the App Store