H Kia ετοιμάζει κουπέ SUV

Στην αντεπίθεση έχει περάσει η Kia η οποία φαίνεται διατεθειμένη να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά και να πιάσει τον στόχο των 600.000 αυτοκινήτων ετησίως. Έτσι μετά την προσθήκη του Stonic στην γκάμα των SUV της, ετοιμάζει ακόμη ένα SUV με κουπέ αμάξωμα, το οποίο θα είναι ανάμεσα σε Stonic και Sportage.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Kia Stonic (+video)

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νέο μοντέλο της Kia θα είναι έτοιμο το 2019 και θα βασιστεί στο νέο Pro Cee’d το οποίο θα συνεχίσει την καριέρα του με πιο επιθετική εμφάνιση και νεανική διάθεση και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένα τρίθυρο χάτσμπακ αλλά μάλλον ένα shooting break, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Ουσιαστικά λοιπόν το νέο κουπέ SUV της Kia θα πάρει την σκυτάλη από το τρίθυρο Pro Cee’d, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του όπως το ξέραμε, καθώς η εταιρεία κρίνει πως το ενδιαφέρουν για τέτοιου είδους αμαξώματα έχει ατονίσει.

Διαβάστε επίσης: Τα φθηνότερα μικρά diesel SUV της αγοράς

Το μήκος του νέου SUV της Kia θα είναι ανάμεσα στα 4.30 με 4.40 μ. (4.140 χλστ. είναι το Stonic) και η κατασκευή του θα γίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όσον αφορά στα μοτέρ του είναι νωρίς ακόμη για να έχουμε κάποια πληροφόρηση, θεωρούμε όμως σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε κάτω από το καπό του τον βενζινοκινητήρα 1.0 λτ. τούρμπο των 120 ίππων καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 CRDi.

Get it on Google Play Download on the App Store