Υπέροχο Renault 5 Turbo 2 πωλείται ακριβά!

Δεν ερχόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με ένα τέτοιο θέαμα, επομένως αξίζει την δημοσίευσή μας αυτή η αγγελία και με το παραπάνω. Ο λόγος για αυτό το υπέροχο και σέξι Renault 5 Turbo 2, που για πολλούς αποτελεί την επιτομή των σπορ αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1980.

Δείτε ακόμη: Κλάμα… Διαλύουν ολοκαίνουργιο Ford Focus RS (+video)

Το Renault 5 Turbo 2 που βλέπουμε εδώ να πωλείται στην Ολλανδία (δείτε εδώ την αγγελία του αυτοκινήτου), είναι σε άψογη κατάσταση και πραγματικά το ζηλεύουμε.

Το μοτέρ του αποδίδει 160 ίππους και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος (που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά) χάριζε στο γαλλικό hothatch 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα.

Επιδόσεις που εκείνη την εποχή παρέπεμπαν σε σούπερκαρ και για αυτό εξάλλου όταν οι Γάλλοι αναφέρονταν σε αυτό έλεγαν πως «αν η Ferrari έφτιαχνε hothatch τότε θα ήταν σαν το Renault 5 Turbo 2».

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα βασανιστήρια των εταιρειών στα ίδια τους τα αυτοκίνητα

Το αυτοκίνητο είναι πλέον τέταρτο χέρι. Οι δύο πρώτοι ιδιοκτήτες του ήταν Γάλλοι, ο τρίτος Ισπανός και ο τέταρτος που το πουλάει πλέον, είναι Ολλανδός. Είναι μοντέλο του 1984 και στο κοντέρ του έχει 142.800 χλμ. ενώ πωλείται για 84.500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store