Ημερίδα για το φυσικό αέριο κίνησης & την ασφαλή οδήγηση

Την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος του φυσικού αερίου με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον» & «Η πρόληψη για τα ατυχήματα – Drive Safe» συνδιοργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 το www.autogreeknews.gr και η εταιρεία FeelSafe Insurance, στο ξενοδοχείο Airotel Stratos Vassilikos.

Την ημερίδα άνοιξε ο ιδρυτής του www.autogreeknews.gr, κ. Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του εν λόγω ειδησεογραφικού portal αυτοκινήτου. Αρχικά έγινε μια σύντομη αναφορά για τη μεγάλη άνοδο σε επισκεψιμότητα που έχει σημειώσει το autogreeknews.gr από το 2013 που βγήκε στον αέρα έως σήμερα. Κατόπιν έκανε λόγο για τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει το φυσικό αέριο κίνησης στα οχήματα, το οποίο είναι το πιο καθαρό αλλά και με διαφορά το πιο οικονομικό καύσιμο. Επίσης αναφέρθηκε για τις δοκιμές που έχει κάνει το autogreeknews.gr σε οχήματα φυσικού αερίου, όπως είναι ενδεικτικά το ταξίδι από Αθήνα – Θεσσαλονίκη με οικογενειακό αυτοκίνητο και κόστος μόλις 17,6 ευρώ για φυσικό αέριο.

Για το φυσικό αέριο κίνησης αναφέρθηκε εκτενώς και ο Γενικός Διευθυντής του autogreeknews.gr, κ. Γιώργος Τριανταφύλλης, όπως για το περιβάλλον και υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία και το μέλλον της αεριοκίνησης.

Την σκυτάλη πήρε ο αρχισυντάκτης του autogreeknews.gr κ. Μιχάλης Ντιβέρης, ο οποίος έκανε λόγο για τη βαρύτητα που δίνει το portal μέσα από τα άρθρα του σχετικά με την σωστή χρήση και συντήρηση του αυτοκινήτου, αλλά και την ασφαλή οδήγηση.

Το δεύτερο σκέλος της ημερίδας ξεκίνησε η κα Στέλλα Ζουλινάκη, επικεφαλής της FeelSafe Insurance. Όπως ανέφερε, «η Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της Eurostat για τα θανατηφόρα τροχαία, κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία. Στη χώρα μας, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών, ενώ είναι δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 14 και τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών. Το 2016 σημειώθηκαν 11.936 ατυχήματα με τα 742 από αυτά να είναι σοβαρά και τα 753 θανατηφόρα. Αντίστοιχα τα στοιχεία δείχνουν 855 βαριά τραυματίες και 805 νεκρούς. Σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων θεωρείται η μέθη, καθώς τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών και το 50% αυτών οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών».

Το χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου για την ημερίδα μετέφερε η κα Ζουλινάκη, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Μάλιστα, έκανε λόγο και για τα δύο περιπολικά Skoda Octavia CNG που διαθέτει στον στόλο της η Ελληνική Αστυνομία.

Σημαντική ήταν η παρουσία στην ημερίδα και του κ. Γιώργου Ελευθεράκη, Αστυνομικού Διευθυντή, της Τροχαίας ΑΕΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της τροχαίας για την πρόληψη των ατυχημάτων που έχουν συμβάλλει στη μείωσή τους, αλλά και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας που πρέπει να αποτελέσει μέρος της κουλτούρας όλων των Ελλήνων.

Τις ομιλίες της ημερίδας έκλεισε η κα Κοκονέζη Δημόπουλου Δήμητρα, εθελόντρια και νομικός συμπαραστάτης του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, αναφερόμενη στο έργο του συλλόγου.

Στο τέλος της ημερίδας έγινε παράδοση πλαστικών καπακιών στον Σύλλογο « ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, τα οποία είχαν συγκεντρώσει ειδικά για την ημερίδα η FeelSafe Insurance και οι εθελοντές της ομάδας κοινωνικής δράσης Hopeaholics

Get it on Google Play Download on the App Store