Κινέζικο αντίγραφο Mercedes SUV με 8.800 ευρώ

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι γνωστές για τα τις σχεδιαστικές… κόπιες που κάνουν ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων, από τα οποία μάλιστα “κλέβουν” διάφορα σημεία του αμαξώματος και συνθέτουν το δικό τους μοντέλο.

Διαβάστε ακόμη: Η Toyota ετοιμάζει αυτοκίνητα με «αόρατες» κολόνες

Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην περίπτωση του εικονιζόμενου Traum Meet 3, το οποίο έχει εμφανείς ομοιότητες με Mercedes GLC στο εμπρός άκρο και με Mercedes GLA στο πίσω τμήμα, ενώ από το πλάι θυμίζει και λίγο από Audi Q3. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Traum (στα γερμανικά σημαίνει όνειρο) είναι θυγατρική της Zotye, ενώ επικεφαλής σχεδιασμού είναι ο Benedek Toth, ο οποίος εργαζόταν πριν στην Daimler. Γι’αυτό δεν είναι άλλωστε τυχαία και η ομοιότητα του Meet 3 με μοντέλα της Mercedes.

Το μήκους 4.530 χλστ., πλάτους 1.838 χλστ., ύψους 1.610 χλστ. και με μεταξόνιο 2.685 χλστ. Traum Meet 3 μπορεί να μοιάζει με γερμανικό SUV εξωτερικά, ωστόσο την κίνησή του αναλαμβάνει ιαπωνικός κινητήρας. Πρόκειται για τον 1.5 λτ. turbo της Mitsubishi, με απόδοση 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων CVT, που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς.

Διαβάστε ακόμη: 0-250 χλμ./ώρα με Hyundai i30 N (+video)

Το Meet 3 λανσαρίστηκε στην Κίνα με τιμή εκκίνησης τα 70.000 γουάν, τα οποία ισοδυναμούν με 8.800 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store