Τι θα λέγατε για αυτό το νέο Lada Niva;

Το Lada Niva αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον πλανήτη, αφού από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή του μέχρι σήμερα έχει διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του με κάποιες απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Διαβάστε ακόμη: Τα βασανιστήρια στης Skoda στην Octavia πρώτης γενιάς (+video)

Προς το παρόν η Lada κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό τα σχέδιά της για τον αντικαταστάτη του Niva, ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα θα ακολουθήσει την τάση των νέων SUV και ενδέχεται να μοιάζει με το XCODE που είχε κάνει την εμφάνισή του ως πρωτότυπο πριν από περίπου ένα χρόνο. Άλλωστε τα πλάνα της Avtovaz είναι μεγάλα για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Νikola Mor, η εν λόγω ρώσικη μάρκα θα λανσάρει 12 εντελώς νέα μοντέλα συν άλλα 11 που θα αντικαταστήσουν υπάρχοντα μοντέλα, μέχρι το 2026.

Παρόλα αυτά διάφοροι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν καταθέσει τις δικιές τους ιδέες για τον αντικαταστάτη του Niva, όπως είναι και τα σκίτσα που βλέπετε και προέρχονται από το ρωσικό site Kolesa.ru. Στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος του ψηφιακά επεξεργασμένου Lada Niva υπάρχουν κάποιες επιρροές από το Niva, όπως είναι τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τα φλας από πάνω σε μια πιο σύγχρονη μορφή. Στο πλαϊνό τμήμα του 3θυρου αμαξώματος κυριαρχούν τα έντονα νεύρα, ενώ στο πίσω άκρο τα οριζόντια τοποθετημένα φώτα δε διακρίνονται για την κομψότητά τους. Όπως και να έχει πάντως, το νέο Niva δεν θα έχει καμία σχέση με το παλιό μοντέλο και πιθανώς να χάσει τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του προς όφελος των ανέσεων.

Διαβάστε ακόμη: Ποιο είναι το φθηνότερο μικρό ντίζελ SUV;

Get it on Google Play Download on the App Store