Η Hyundai έκλεισε 50 επιτυχημένα χρόνια!

Τα πεντηκοστά της γενέθλια έκλεισε πριν από λίγες μέρες η Hyundai, η οποία ιδρύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1967 και σήμερα έχει γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων (πίσω από την Toyota και το VW Group).

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το λάδι που διαρκεί 30.000+ χλμ. (+video)

Η Hyundai διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων παγκοσμίως στην πόλη Ούλσαν της Νοτίου Κορέας, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,6 εκατομμυρίων μονάδων. Παράλληλα, η εταιρεία απασχολεί περίπου 75.000 άτομα παγκοσμίως, τα οχήματά της πωλούνται σε 193 χώρες μέσω σχεδόν 5.000 αντιπροσωπειών και η αξία της εκτιμάται στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Στον όμιλο της Hyundai Motor ανήκουν ακόμα η Kia (την εξαγόρασε το 1998) και η πολυτελής μάρκα Genesis.

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Ούλσαν ήταν το Ford Cortina, ωστόσο το πρώτο ευρείας παραγωγής νοτιοκορεάτικο αυτοκίνητο ήταν το Pony, που λανσαρίστηκε το 1975 και εξήχθηκε σε πολλές χώρες. Το 1985 το διαδέχτηκε το Excel, ενώ άλλα μοντέλα που έγιναν δημοφιλή ήταν το Scoupe, το Lantra και το Atos.

Πλέον η Hyundai διαθέτει άκρως ανταγωνιστικά μοντέλα σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες και έχει αποκτήσει δυναμική ισχύ σε “δύσκολες” αγορές, όπως είναι σε Ευρώπη και Αμερική. Στα πλάνα της είναι να παρουσιάσει 38 νέα οικολογικά αυτοκίνητα έως το 2025 και να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής “πράσινων” αυτοκινήτων στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ποιο είναι το φθηνότερο μικρό ντίζελ SUV;

Get it on Google Play Download on the App Store