Κόβει τα diesel η Toyota; Δείτε από πού έγινε η αρχή

Επίσημο είναι πλέον το τέλος των αυτοκινήτων diesel από την Toyota στην Ιταλία, καθώς όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική μάρκα δεν θα διαθέτει στο εξής στην γκάμα της, τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Yaris, RAV4 και Auris

Δείτε ακόμη: Σε ποια χώρα η Lancia Ypsilon πέρασε σε πωλήσεις το VW Golf;

Πλέον η γκάμα της Toyota θα απαρτίζεται αποκλειστικά από αυτοκίνητα βενζίνης και υβριδικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το FCX Clarity με τις κυψέλες υδρογόνου.

Η ιαπωνική μάρκα, η οποία πούλησε το 2017 μόλις 6% diesel (επί του συνόλου των πωλήσεών της) προσφέρει στους πελάτες που θα ανταλλάξουν το παλιό τους diesel αυτοκίνητο με νέο υβριδικό μοντέλο εκπτώσεις έως και 7.000 ευρώ.

Όσον αφορά την πορεία των diesel μοντέλων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές και φυσικά στην δική μας, στελέχη της Toyota λένε πως η ίδια η αγορά και η πορεία των diesel αυτοκινήτων θα μας δείξει αν αυτή η απόφαση πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων; Η απάντηση του υπουργείου

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την στιγμή τα μισά από τα Toyota που πωλούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι υβριδικά, ενώ το 2018 αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το μερίδιό τους.

Get it on Google Play Download on the App Store