Κληρονόμησαν αχυρώνα με 60 κλασικά αυτοκίνητα εξωπραγματικής αξίας

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Roger Baillon απεβίωσε πρόσφατα και ήρθε η ώρα τα εγγόνια του να δουν το αγρόκτημα που κληρονόμησαν στη δυτική Γαλλία. Όταν όμως έφτασαν εκεί ανακάλυψαν ότι ο Παππούς τους ήταν μεγάλος συλλέκτης από ιστορικά αυτοκίνητα καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ διέθετε περί τα 60 κομμάτια από τη δεκαετία του 1930 έως και τη δεκαετία του 1950.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα εννέα πιο ακριβά βρετανικά supercars που πουλήθηκαν στο 2017

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν ένα Talbot-Lago που ανήκε στον βασιλιά της Αιγύπτου Farouk, μια Ferrari που είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα ταινίας με πρωταγωνίστρια την Jane Fonda και μία Maserati A6G 200 Berlinetta Grand Sport Frua. Η συλλογή ήταν ακόμα μεγαλύτερη και ο Baillonο είχε σκοπό να χτίσει ένα μουσείο ωστόσο τα οικονομικά του έπεσαν και αναγκάστηκε να πουλήσει σχεδόν 50 αυτοκίνητα.

Κάπως έτσι τα 60 αυτοκίνητα που βρήκαν τα εγγόνια του στον αχυρώνα είναι από μέτρια έως πολύ κακή κατάσταση. Ωστόσο το πλέον ιδιαίτερο αυτοκίνητο της συλλογής είναι μία από τις 37 Ferrari 250 GT California SWB η οποία θεωρούνταν ότι είχε καταστραφεί.

Δείτε ακόμα: Ποια διάσημη τραγουδίστρια αγόρασε το Mini των Beetles σε εξωφρενική τιμή;

Η συλλογή θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι στις 6 Φεβρουαρίου και όποια αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλα για αποκατάσταση θα πωλούνται για ανταλλακτικά. Το κόστος της συλλογής εκτιμήθηκε στο ποσό των 13.600.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store