Απαγορεύτηκαν τα μαύρα αυτοκίνητα! Δείτε που…

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, σε μια χώρα απαγορεύτηκαν τα μαύρα αυτοκίνητα και όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο σε αυτό το… απαγορευμένο χρώμα θα χρειαστεί να το βάψουν άσπρο!

Διαβάστε ακόμη: Πόσο αυξήθηκαν οι ταξινομήσεις των οχημάτων το 2017 στην Ελλάδα;

Η παράλογη αυτή απόφαση πάρθηκε από τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, τον Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, γιατί πιστεύει ότι τα λευκά αυτοκίνητα είναι τυχερά και προφανώς τα μαύρα είναι γρουσούζικα. Παράλληλα, αποφάσισε ότι όλα τα μαύρα αυτοκίνητα θα αφαιρεθούν από την πρωτεύουσα της χώρας, το Ασγκαμπάτ. Ο εν λόγω πρόεδρος από το 2015 είχε απαγορέψει την εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων, ενώ η κυβέρνησή του τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει την κατάσχεση μαύρων αυτοκινήτων χωρίς προειδοποίηση, για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει την άδεις για να αλλάξουν χρώμα στο αυτοκίνητό τους.

Διαβάστε ακόμη: Κόβει τα diesel η Toyota; Δείτε από πού έγινε η αρχή

Τυχεροί είναι οι φανοποιοί, οι οποίοι είδαν τη δουλειά τους να εκτοξεύεται. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η τιμή της αλλαγής χρώματος από τα 7.000 μανάτ (1.750 ευρώ) ανέβηκε στα 11.000 μανάτ (2.750 ευρώ), όσο είναι δηλαδή ο μέσος ετήσιος μισθός στο Τουρκμενιστάν.

Get it on Google Play Download on the App Store