Η McLaren Senna δίπλα στην McLaren του Senna (+video)

Η McLaren Senna αποτελεί ότι πιο ακραίο έχει κατασκευάσει η βρετανική μάρκα σε πολιτική έκδοση και θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Εδώ θα την καμαρώσουμε δίπλα στο μονοθέσιο McLaren-Honda το οποίο κάποτε οδήγησε ο αείμνηστος Ayrton Senna.

Δείτε ακόμα: Εξαιρετικό Honda NSX προς πώληση

Η McLaren Senna είναι εντυπωσιακή εμφανισιακά και έχει να επιδείξει μία άκρως δυναμική εμφάνιση, η οποία όπως είναι φυσικό δίνει προτεραιότητα στην αεροδυναμική, έχοντας πάντως και κάποια στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Φυσικά είναι γεμάτη με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία μεταβάλλουν την κάθετη δύναμη αναλόγως της ταχύτητά της.

Κάτω από το υπέροχο αμάξωμά της, βρίσκεται το πιο άκαμπτο πλαίσιο για πολιτικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, από την ίδια την McLaren, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη αυτού της McLaren 720S.

Όσον αφορά στο μοτέρ της τώρα, η McLaren Senna παίρνει πνοή από έναν 4.0 λτ. κινητήρα V8 ο διαθέτει δύο τούρμπο και προέρχεται από την McLaren 720S. Για την περίσταση όμως αποδίδει 800 ίππους (80 παραπάνω όπως είναι προφανές και από την ονομασία της 720S), και 800 Nm ροπής. Δυστυχώς η McLaren δεν ανακοίνωσε κάποια νούμερα επιδόσεων, όπως τελική ταχύτητα και επιτάχυνση.

Διαβάστε επίσης: Συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα των 5 ευρώ με τον Ayrton Senna

Η McLaren Senna θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες, ενώ η τιμή της θα είναι περίπου 850.000 ευρώ. Το video μας έρχεται από το νέο εργοστάσιο της μάρκας, το οποίο βρίσκεται στο Σέφιλντ και είναι το πρώτο της μάρκας μετά την έδρα της στο Γουόκινγκ.

Get it on Google Play Download on the App Store