Το Toyota Auris φεύγει… η Corolla έρχεται!

Το Toyota Auris είναι στην αγορά από τα τέλη του 2006 και αντικατέστησε την hatchback έκδοση της τότε Corolla, η οποία συνέχισε να διατίθεται αποκλειστικά με σεντάν αμάξωμα. Πλέον όπως όλα δείχνουν, μια ντουζίνα χρόνια μετά η ονομασία Corolla επιστρέφει στο hatchback αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται η Alfa Romeo 6C

Όταν το Toyota Auris έκανε την εμφάνισή του το 2006, αντικαθιστώντας την 3θυρη και 5θυρη έκδοση του Corolla, η επίσημη αιτιολόγηση από την ιαπωνική μάρκα ήταν πως η νέα ονομασία θα τόνιζε την φιλοσοφία του νέου της πρότζεκτ, το οποίο είχε στο επίκεντρό του την ευρωπαϊκή αγορά. Φαίνεται όμως πως θα μας αποχαιρετήσει και θα δώσει και πάλι την σκυτάλη στη πιο δημοφιλή παγκοσμίως ονομασία Corolla.

Μία ονομασία η οποία φυσικά δεν έπαψε να υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς Corolla ονομάζεται η σεντάν έκδοση του μοντέλου. Παρόλα αυτά η επόμενη γενιά του Auris θα λέγεται και αυτή Corolla (Corolla Hatchback για την ακρίβεια) και η ονομασία θα είναι παγκόσμια.

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη συλλογή της Toyota

Η νέα πεντάθυρη CorollaAuris καθώς προς το παρόν δεν είναι επιβεβαιωμένο επισήμως το ότι το μοντέλο θα αλλάξει ονομασία) θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) στην οποία πατάνε τα Prius και C-HR και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store