Έβαλε πορτοκάλι στο τιμόνι του αυτοκινήτου του και… (+video)

Τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με αυτόνομα συστήματα οδήγησης, προκειμένου να μην επιτρέψουν στον οδηγό να αφαιρεθεί πλήρως από το καθήκον της οδήγησης, απαιτούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από αυτόν να πιάνει το τιμόνι. Το ίδιο κάνει και το Autopilot της Tesla, το οποίο κάθε δύο λεπτά απαιτεί από τον οδηγό να πιέζει το τιμόνι.

Δείτε ακόμη: Defender με κατανάλωση… 200 κιλά κάρβουνο/100 χλμ! (+videos)

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε το αυτοκίνητο, προκειμένου να διαφυλάξει οδηγό, επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, μειώνει ταχύτητα σταδιακά έως ότου ακινητοποιηθεί πλήρως με ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, όπως κάθε ηλεκτρονικό σύστημα, έτσι και αυτό μπορείς να το… χακάρεις, ακόμη και με ένα πορτοκάλι. Αυτό ακριβώς έκανε και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Tesla, ο οποίος αντί να πιάνει το τιμόνι κάθε δύο λεπτά, σφήνωσε ένα πορτοκάλι το οποίο με την σειρά του ασκεί πίεση στους αισθητήρες του τιμονιού.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζονται για να βαφτεί ένα αυτοκίνητο; (+video)

Ελπίζουμε στο μέλλον τα αυτοκίνητα να μην χρειάζονται απλώς πίεση στους αισθητήρες αλλά να έχουν τιμόνια με αναγνώριση αφής ή ακόμη και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, προκειμένου να μην ξεγελιούνται τόσο εύκολα.

Get it on Google Play Download on the App Store