Πωλείται η McLaren-Ford MP4 / 8A του Senna

Ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία αναζητώντας βεβαίως τον επόμενο μεγάλο συλλέκτη του. Ο λόγος για την McLaren-Ford MP4 / 8A την οποία οδήγησε ο Ayrton Senna σε κάποιους αγώνες του πρωταθλήματος του 1993.

Διαβάστε ακόμα: Πωλείται το Subaru Legacy του Vatanen από το Ράλλυ Ακρόπολις

Ήταν μία χρονιά δύσκολη για την McLaren καθώς στο τέλος του 1992 η Honda αποχώρησε από προμηθευτής κινητήρων και η βρετανική ομάδα πήρε τους V8 κινητήρες της Ford οι οποίοι όμως υστερούσαν έναντι του ανταγωνισμού. Ήταν η χρονιά όπου Williams και Prost κυριάρχησαν του ανταγωνισμού.

Ωστόσο ο Ayrton Senna με το μονοθέσιο που βγαίνει σε δημοπρασία (αριθμός 6) κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό του 1993 η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία της καριέρας του στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στα Grand Prix του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ιταλίας.

Δείτε ακόμα: Τιμή ρεκόρ για αυτήν την Porsche 550A Spyder σε δημοπρασία

Η δημοπρασία για την McLaren-Ford MP4 / 8A του Senna θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση στο Μονακό από τον οίκο Bonhams χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει εκτίμηση της αξίας που μπορεί να έχει το μονοθέσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store