Η Skoda κατασκεύασε 2 εκατομμύρια κιβώτια DSG

Την παραγωγή των δύο εκατομμυρίων κιβωτίων διπλού συμπλέκτη (DSG) DQ 200 έφτασε η Skoda στο εργοστάσιο της μάρκας στο Vrchlabí από τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου καθημερινά κατασκευάζονται 2.200 κιβώτια αυτού του τύπου.

Διαβάστε ακόμη: Ξέρεις τι σημαίνει PDK; Άσε την Porsche να σου εξηγήσει στο video

Το DQ 200 τοποθετείται σε διάφορα μοντέλα της Skoda, καθώς και σε άλλα οχήματα του ομίλου Volkswagen και πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα κιβώτια ταχυτήτων του είδους. Το 7άρι αυτό ξηρού τύπου κιβώτιο συνδυάζεται κυρίως με τους μικρότερους κινητήρες και είναι σχεδιασμένο για ροπές μέχρι 250 Nm.

Στο εργοστάσιο της Skoda στο Vrchlabí της Τσεχίας απασχολούνται γύρω στους 1.000 εργαζόμενοι και η παραγωγή στηρίζεται στην τεχνολογία αιχμής, όπως είναι τα συνεργαζόμενα ρομπότ. Αυτά βοηθούν τους υπαλλήλους σε μία από τις πιο ευαίσθητες διαδικασίες παραγωγής του κιβωτίου, όπως είναι η εισαγωγή του εμβόλου του συμπλέκτη. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Skoda Auto μαζί με τον όμιλο Volkswagen έχουν επενδύσει συνολικά περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής του κιβωτίου ταχυτήτων DQ 200.

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι η ακριβότερη Alfa Romeo των 130.000 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store