Οι τιμές του νέου Honda Civic Type R σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το νέο Honda Civic Type R πριν λίγες ημέρες πάτησε τους τροχούς του στην χώρα μας και φυσικά ήμασταν στην πανελλήνια παρουσίαση του στην πίστα των Μεγάρων για να πάρουμε μια πρώτη γεύση. Εκεί μας ανακοινώθηκαν και οι τιμές του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προ και μετά φόρων, προκειμένου να κάνουμε και την ανάλογη σύγκριση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS CVT

Το νέο Honda Civic Type R λοιπόν στην χώρα μας διατίθεται σε δύο εκδόσεις την Type R και την Type R GT με τιμές 49.740 ευρώ και 53.650 ευρώ αντίστοιχα, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για αυτές.

Πολλοί φυσικά θεωρούν την τιμή του τσιμπημένη, ειδικά αν την συγκρίνουν με αυτήν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά φόρων όμως… Εμείς λοιπόν κάναμε μια σύγκριση στις τιμές του προ και μετά φόρων σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία και τα αποτελέσματα σίγουρα θα προκαλέσουν έκπληξη.

Για να μην σας μπερδέψουμε και σας κουράσουμε με πολλά νούμερα και εκδόσεις επιλέξαμε το Honda Civic Type R GT, το οποίο είναι και το ακριβότερο καθώς όπως είπαμε στην χώρα μας έχει 53.650 ευρώ. Η τιμή του όμως χωρίς Φ.Π.Α. (24%) και τέλος ταξινόμησης (41,6%) είναι στα 32.548 ευρώ.

Τιμή η οποία, προ φόρων, είναι άμεσα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή του Type R GT προ φόρων στην Γαλλία (προ φόρων κοστίζει 32.425 ευρώ και μετά φόρων 38.910 ευρώ), ενώ είναι πιο φθηνό από ότι στην Γερμανία, πρό φόρων πάντα. Εκεί το Type R GT κοστίζει προ φόρων 33.185 ευρώ και μετά φόρων 39.490 ευρώ. Τέλος στην Ιταλία, το Type R GT έχει την χαμηλότερη τιμή καθώς προ φόρων κοστίζει 31.721 ευρώ και μετά φόρων 38.700 ευρώ.

Ουσιαστικά, η διαφορά της δικής μας αγοράς, σε σχέση με αυτήν της υπόλοιπης Ευρώπης είναι πως το αυτοκίνητο έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον αυξημένο Φ.Π.Α. στο 24% (στην Ιταλία είναι 22%, στην Γερμανία 19% και στην Γαλλία 20%) ακόμη έναν φόρο, αυτόν του τέλους ταξινόμησης που είναι μάλιστα υπέρογκος…

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα αποδίδει το νέο Honda Civic Type R με απλή αμόλυβδη;

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως η ελληνική αντιπροσωπεία δεν χρεώνει μεταλλικό χρώμα (κάτι που δεν ισχύσει στις παραπάνω αγορές) και συνοδεύει το μοντέλο της από 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

Get it on Google Play Download on the App Store