Απίστευτη χασούρα από την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Η απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα εκτός από τους άμεσα θιγμένους που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους καταναλωτές-αγοραστές των αυτοκινήτων, έχει και πολλές παράπλευρες απώλειες οι οποίες κοστίζουν συνολικά έως και 9.000.000.000 ευρώ στην Ε.Ε.

Δείτε ακόμη: Αγόραζε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ψεύτικες πληρωμές

Σύμφωνα με σχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού η απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων στρεβλώνει την αγορά επιβάλλοντας άδικα πρόσθετο κόστος στον καταναλωτή, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τις εταιρείες χρονομίσθωσης και τους κατασκευαστές.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι επηρεάζεται ένα ποσοστό μεταξύ 5% και 12% των αυτοκινήτων στις εθνικές αγορές αλλά και μεταξύ 30% και 50% των αυτοκινήτων στο διασυνοριακό εμπόριο. Η οικονομική ζημία για το σύνολο της ΕΕ εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5,6 και 9,6 δισ. ευρώ.

Φυσικά υπάρχει και αντίκτυπος τόσο στην οδική ασφάλεια, αφού τα λάθος αναγραφόμενα χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου κάνουν τον ιδιοκτήτη να ακολουθεί και λάθος πλάνο συντήρησης και ελέγχου, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ή εσφαλμένη αντικατάσταση εξαρτημάτων και κατασκευαστικών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένο Ford Focus RS 350 PS με 23.600 χλμ.

Επιπλέον, οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των εν λόγω οχημάτων είναι χειρότερες από ό, τι αναμενόταν και οι εκπομπές ρύπων αυξάνονται.

Πηγή: metaforespress.gr

Get it on Google Play Download on the App Store