Διπλή ανάκληση Mazda RX-8 στην χώρα μας

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα διπλής ανάκλησης για το Mazda RX-8.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Honda Civic Type R σε Ελλάδα και Ευρώπη

Συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά 1.219 Mazda RX-8 που κατασκευάστηκαν από τις 28 Ιουλίου 2003 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2008 και 125 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από τις 28 Ιουλίου 2003 έως τις 7 Μαΐου 2004.

Στην πρώτη περίπτωση οι δακτύλιοι στεγανοποίησης της αντλίας καυσίµου των επηρεαζόµενων οχηµάτων, οι οποίοι βρίσκονται στην επάνω επιφάνεια της δεξαµενής του καυσίµου, ενδέχεται να αλλοιωθούν µε θερµότητα από τον κινητήρα και τους σωλήνες εξαγωγής λόγω ανεπαρκούς απόδοσης θερµοµόνωσης. Η συνεχής χρήση του οχήµατος µπορεί να επιτρέψει την πρόοδο της φθοράς, µε αποτέλεσµα τη ρωγµή των δακτυλίων της αντλίας καυσίµου και την επακόλουθη διαρροή καυσίµου, η οποία µπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επιπλέον, στον σωλήνα εκροής της αντλίας καυσίµου επηρεαζόµενων οχηµάτων, ο αγωγός εκκένωσης µπορεί να επηρεαστεί από την πίεση του καυσίµου και από τη θερµότητα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς αντοχής της ρητίνης του σωλήνα εκκένωσης της αντλίας. Συνεχής χρήση του οχήµατος µπορεί να επιτρέψει την πρόοδο της φθοράς του σωλήνα, οδηγώντας σε ρωγµή στον σωλήνα και διαρροή καυσίµου, η οποία µπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στην δεύτερη περίπτωση των 125 αυτοκινήτων, η βάση του εµπρόσθιου σφαιρικού συνδέσµου στα µπροστινά ψαλίδια των επηρεαζόµενων οχηµάτων ενδέχεται να έχει ρωγµή εξαιτίας της ακατάλληλης διαδικασίας κατεργασίας στο στάδιο της παραγωγής. Στη χειρότερη περίπτωση, η θήκη του σφαιρικού συνδέσµου µπορεί να σπάσει και να αποσπαστεί από τον σφαιρικό σύνδεσµο εάν εφαρµοστεί µεγάλο φορτίο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, µε αποτέλεσµα την απώλεια ελέγχου κατά την οδήγηση.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω θέµατα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή και έκπληξη στην πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις όσοι είστε κάτοχοι Mazda RX-8 μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά µε το ∆ίκτυο εξουσιοδοτηµένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store