Αυτά είναι τα δύο είδη διπλώματος οδήγησης στην Ελλάδα

Είσαι νέος οδηγός και θέλεις να αποκτήσεις δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά σε δυσκολεύουν οι ταχύτητες και ο συμπλέκτης; Μην ανησυχείς γιατί εδώ και καιρό στην χώρα μας υπάρχουν δύο τύποι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου για να σου κάνουν πιο εύκολη την ζωή…

Δείτε ακόμη: Απίστευτη χασούρα από την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Και αυτό γιατί εκτός από το συμβατικό δίπλωμα οδήγησης που όλοι ξέρουμε, υπάρχει και αυτό που αφορά αποκλειστικά την οδήγηση με αυτόματο αυτοκίνητο.

Αυτό σημαίνει αυτοκίνητο χωρίς συμπλέκτη και επιλογή ταχυτήτων, κάτι που προφανώς και δυσκολεύει κάθε νέο οδηγό στα πρώτα του χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου.

Παρόλα αυτά, πολλές σχολές οδηγών δεν έχουν στον στόλο οχημάτων τους αυτόματο αυτοκίνητο, επομένως δεν μπορούν να παρέχουν αυτή την επιλογή στον μαθητευόμενο, υποψήφιο οδηγό, ενώ πολλοί είναι οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θέλουν να πάρουν τον συγκεκριμένο τύπο διπλώματος, αφού τους περιορίζει.

Αυτό συμβαίνει γιατί όποιος έχει δίπλωμα οδήγησης για αυτόματο αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον αυτοκίνητο με πεντάλ συμπλέκτη και ταχύτητες (αν το επιθυμήσει), κάτι που συνεπάγεται με την σειρά του πως θα πρέπει να μπει σε νέα έξοδα και κόπο, προκειμένου να αναβαθμίσει το δίπλωμά του.

Δείτε επίσης: Video: Η Mercedes E-Class προσπερνάει μόνη της σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο

Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε δίπλωμα αυτοκινήτου, καλό θα είναι να ξέρετε τις επιλογές σας και να σκεφτείτε πως αν κάποιος μάθει να οδηγεί σε αυτόματο αυτοκίνητο, δύσκολα μετά θα συμβιβαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ακόμη χειρότερα αν το φέρει η ανάγκη να οδηγήσει αυτοκίνητο με συμβατικές ταχύτητες, τότε θα βρεθεί σε… αδιέξοδο.

Get it on Google Play Download on the App Store