Γνωρίζετε σε ποια χώρα γεμίζει με 15 ευρώ ένα μεγάλο 4×4;

Με μέση τιμή βενζίνης στην Ελλάδα στα 1,728 ευρώ, τα 20 ευρώ είναι ένα σύνηθες ποσό για να καλύψει ο οδηγός λίγες μέρες μετακινήσεων, αφού αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 11 λίτρα καυσίμου. Παράλληλα, η χώρα μας είναι η 4η ακριβότερη σε τιμή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., την στιγμή που βιώνουμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Από την άλλη πλευρά έχετε ποτέ αναρωτηθεί με πόσα ευρώ μπορεί να γεμίζει κάποιος το αυτοκίνητό του σε μια πετρελαιοπαραγωγό χώρα; Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι στο Κουβέιτ με τιμή αμόλυβδης στα 0,172 ευρώ/λίτρο (!!!), ένα Toyota Land Cruiser για παράδειγμα με ρεζερβουάρ 87 λίτρων γεμίζει με 15 ευρώ όταν στην χώρα μας χρειάζεται τα δεκαπλάσια χρήματα, δηλαδή 150 ευρώ!

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί ποτέ να συμβεί στην Ελλάδα, ωστόσο τουλάχιστον η βενζίνη θα μπορούσε να πωλείται στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Κάποτε βέβαια και στην Ελλάδα, όχι πριν από πάρα πολλά χρόνια θα θυμάστε ότι με 5.000 δραχμές (κοινώς 15 ευρώ) γεμίζαμε τα αυτοκίνητά μας και παίρναμε και ρέστα…

Get it on Google Play Download on the App Store