Κλασικό Mini κατασκευασμένο από 1.077 τουβλάκια LEGO!




Το κλασικό και ιδιαίτερα δημοφιλές Mini, από φέτος τον Αύγουστο θα διατίθεται σε σετ LEGO με 1.077 εξαρτήματα, προσφέροντας γνήσια απόλαυση κατασκευής και οδήγησης σε όσους αγαπούν τα δημοφιλή τουβλάκια LEGO και το θρυλικό, μικρό αυτοκίνητο.

Οι σχεδιαστές του LEGO μοντέλου βασίστηκαν στην τελευταία γενιά του κλασικού Mini Cooper που κατασκευαζόταν μέχρι το 2000. Πλήρως συναρμολογημένο, το αυτοκίνητο έχει μήκος 25 εκ., πλάτος 14 εκ. και ύψος 11 εκ. – διατηρώντας τις χαρακτηριστικές αναλογίες της μάρκας. Στην αναγνωρίσιμη εμφάνιση συντελεί επίσης η απόχρωση του αμαξώματος σε British Racing Green, η οροφή, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και οι λευκές ρίγες στο καπό, το καρό σχέδιο στα μπεζ καθίσματα και οι πρόσθετοι προβολείς στην εξαγωνική μάσκα. Οι τροχοί, οι προφυλακτήρες, οι μεντεσέδες θυρών, οι προβολείς και τα πίσω φώτα αντιγράφουν πιστά τη σχεδίαση του αρχέτυπου μοντέλου. Υπάρχουν επίσης εμβλήματα στα πίσω πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος που δηλώνουν ότι το αντίγραφο LEGO βασίζεται στο Mini Cooper που κατασκευαζόταν από τον Αύγουστο του 1997 – μέχρι τον Ιούλιο του 1998, σηματοδοτώντας την 40ή επέτειο του κλασικού Mini.

Οι πόρτες, το καπό και η πίσω πόρτα του Mini Cooper ανοίγουν, ο 4κύλινδρος κινητήρας είναι εγκάρσια τοποθετημένος, το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων, το χειρόφρενο, οι πλάτες των καθισμάτων και τα προσκέφαλα είναι όλα κινητά, ενώ στο χώρο αποσκευών υπάρχει ένα πλήρως πτυσσόμενο τραπεζάκι πικνίκ που συνοδεύεται από καρό κουβερτούλα.

Σημαντικά σημεία για αυθεντική συναρμολόγηση: ακόμα και με τη μορφή ενός σετ LEGO, το μικρό κλασικό αυτοκίνητο είναι γνήσιος εκπρόσωπος της Βρετανίας με το τιμόνι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά και κίτρινη πινακίδα κυκλοφορίας πίσω. Το κιτ περιλαμβάνει επίσης ρεζέρβα που φυλάσσεται στο κάτω επίπεδο του χώρου αποσκευών για εξοικονόμηση χώρου.

Δείτε ακόμα: Κινητήρας Nissan GT-R φτιαγμένος από LEGO! 




Get it on Google Play Download on the App Store