Η Alfa Romeo ανοίγει το ιστορικό της μουσείο στο Μιλάνο

Η Alfa Romeo γιορτάζει την επέτειο των 105 χρόνων με το άνοιγμα του ιστορικού μουσείου «La macchina del tempo – Museo storico Alfa Romeo» στην περιοχή του Arese, στο Μιλάνο. Τα εγκαίνια έγιναν στις 24 Ιουνίου κατά την διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας Giulia, ενώ για το κοινό άνοιξε στις 30 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κάθε ημέρα, εκτός από Τρίτη, από τις 10 πμ ως τις 6 μμ, με επέκταση του ωραρίου ανοίγματος μέχρι τις 10 μμ την Πέμπτη (www.museoalfaromeo.com)

Το μουσείο φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κομμάτια της ιστορικής συλλογής της Alfa Romeo, η οποία συγκεντρώθηκε από τις αρχές του 1960 και μετά. Για πρώτη φορά άνοιξε το 1976, ωστόσο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής στο Arese και την επακόλουθη απώλεια του επιτελικού ρόλου του κέντρου, το μουσείο έκλεισε το 2009.

Στο τέλος του 2013 κλήθηκε ο αρχιτέκτων Benedetto Camerana για να προτείνει ένα νέο σχέδιο που μπορούσε να ενσωματώσει τους στόχους του νέου λανσαρίσματος με την ανάγκη της διατήρησης του κτηρίου. Οι εργασίες άρχισαν το καλοκαίρι του 2014 και σε λιγότερο από 12 μήνες ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης, που επηρέαζε ολόκληρο το συγκρότημα και επιτεύχθηκε από την FCA Partecipazioni.

Μια οθόνη με φθίνουσα ελικοειδή κίνηση, που συμβολίζει τη στιλιστική συνέχεια και την τεχνολογική χρονική συνοχή παρουσιάζει 69 μοντέλα τα οποία είναι τα πιο σημαντικά όχι μόνο για την εξέλιξη της μάρκας, αλλά και για την ίδια την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από το πρώτο αυτοκίνητο A.L.F.A, το 24 HP, έως τους θρυλικούς νικητές του Mille Miglia όπως το 6C 1750 Gran Sport που οδηγούσε ο Tazio Nuvolari, την 8C coachbuilt by Touring και το Gran Premio 159 «Alfetta 159» νικητή της Formula 1 που οδηγούσε ο Juan Manuel Fangio· από την Giulietta, ένα αυτοκίνητο σύμβολο τη δεκαετία του 1950, έως το Championship 33 TT 12.

Η Χρονική ανασκόπηση καταλαμβάνει ολόκληρο τον πρώτο όροφο, με μία επιλογή 19 αυτοκινήτων τα οποία αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη της μάρκας, κάθε ένα εκ των οποίων συνοδεύεται από μία πληροφοριακή οθόνη πολυμέσων. Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης, στο ισόγειο, λέγεται Ομορφιά και διαθέτει αρκετές θεματικές περιοχές. Το τρίτο μέρος είναι αφιερωμένο στην Ταχύτητα και εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρου του υπογείου.

Οι επισκέπτες εισέρχονται μετά στο «Tempio delle vittorie» (O Ναός των Νικών), άλλον ένα χώρο όπου μία παρουσίαση από φωτογραφίες, ήχους και ένα φιλμ παρουσιάζουν τους 10 μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία της Alfa Romeo. Το ταξίδι μέσα στο θρύλο τελειώνει με ένα παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό φινάλε: το «bolle emozionali» (συναισθηματικές φυσαλίδες) αφιερωμένο στην εμπειρία του κόσμου της Alfa Romeo, με ένα φιλμ εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών και ένα γεμάτο συναισθήματα δωμάτιο όπου οι επισκέπτες κάθονται σε διαδραστικά καθίσματα και παρακολουθούν 4D φιλμ αφιερωμένα στη θρυλική επιτυχία της Alfa Romeo.

Get it on Google Play Download on the App Store