Τι κοινό έχουν η Mariah Carey και μια αρκούδα με τα SUV Nissan;

Η Nissan αποκαλύπτει τα εξαντλητικά τεστ στα οποία υποβάλλει τα SUV/Crossover μοντέλα της, προτού δώσει την έγκριση για την παραγωγή τους. Από την πρώτη γενιά του Qashqai που λανσαρίστηκε το  2007, η Nissan έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150.000 δοκιμές σε όλη την γκάμα των Crossover που διαθέτει. Ενδεικτικά αυτές περιλαμβάνουν:

  • Την χρήση ειδικών ρομπότ για να ανοίξουν και να κλείσουν τα παράθυρα τουλάχιστον 30.000 φορές ανά μοντέλο, ενώ με την χρήση ειδικής ηφαιστειακής σκόνης  δοκιμάζεται η αντοχή από ρύπους αλλά και η αξιόπιστη διαρκής λειτουργία του μηχανισμού των παραθύρων.
  • Την ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων για 480 ώρες σε διαφορετικές ταχύτητες και ρυθμίσεις, καθώς και την προσομοίωση σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.
  • Την λειτουργία των φλας (δεξιά και αριστερά) 2,25 εκατομμύρια φορές σε κάθε μοντέλο.
  • Την λειτουργία του ηχοσυστήματος σε υψηλή ένταση για συνολικά 1.200 ημέρες (δηλαδή για περίπου 1,7 εκατομμύρια λεπτά) χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μουσικά κομμάτια που  καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα  των συχνοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν  τραγούδια της MariahCarey για τις ψηλές νότες, όπως και μπάσα από μουσική GermanHouse.
  • Ρίψεις βαρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η γυάλινη οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος μια καφέ αρκούδας που αναρριχάται στο αυτοκίνητο!
  • Χρήση μια σειράς από διαφορετικά ποτήρια, μπουκάλια και δοχεία, προκειμένου να ελεγχθεί η χρησιμότητα των ποτηροθηκών στο εσωτερικό αλλά και στις πόρτες.

Οι μηχανικοί της Nissan όταν διαπίστωσαν ότι στην μπροστινή θήκη της  πόρτας του Qashqai δεν χωρούσε μια συγκεκριμένη φιάλη από τσάι, προτίμησαν αντί να συμβιβαστούν, να τροποποιήσουν το σχέδιο της θήκης, με κόστος που ξεπέρασε τις 50.000€!

Παράλληλα, οι ίδιοι μηχανικοί με την βοήθεια των robots, ανοιγόκλεισαν τα καπό των Crossovers για πάνω από 48.000 φορές, αλλά και τις πόρτες τους για 1,2 εκατομμύρια φορές. Πάνω από είκοσι παραλλαγές του καθίσματος του οδηγού έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί ως προς την άνεση που προσφέρουν για πάνω από 300 φορές, ενώ τα υλικά του εσωτερικού φινιρίσματος έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καθημερινούς λεκέδες, όπως η σοκολάτα και το λάδι, το κραγιόν, το gel για τα μαλλιά και o καφές.

Get it on Google Play Download on the App Store