Μικρομεσαία μοντέλα με τις λιγότερες ή περισσότερες βλάβες

Δεκάδες είναι τα μοντέλα που ανήκουν στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, τόσο καινούργια όσο και μεταχειρισμένα από διάφορες Ευρωπαϊκές, Ιαπωνικές και Κορεατικές εταιρείες. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν σε οδική συμπεριφορά, άλλα σε ποιότητα, χώρους, άνεση κ.λπ., ενώ κάτι που δεν φαίνεται αμέσως είναι η αξιοπιστία τους. Λίγο – πολύ είναι γνωστό ποια παρουσιάζουν λίγες βλάβες ή περισσότερες, ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει η χρήση και συντήρηση του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Μια μεγάλη βάση δεδομένων με πάνω από 50.000 οχήματα διαθέτει η Βρετανική εταιρεία Warranty Direct, η οποία ανακοινώνει και ανανεώνει συνεχώς τα αποτελέσματά της σχετικά με τα περισσότερο και λιγότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα.

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων που εξετάζουμε, στην πρώτη θέση της λίστας με τα 32 συνολικά μοντέλα βρίσκεται το Mitsubishi Lancer με δείκτη αξιοπιστίας «4» και μέσο κόστος επισκευής στις 69,3 στερλίνες (94€). Στη δεύτερη και τρίτη θέση της κατάταξης τοποθετείται η -χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον- Mercedes CLC, ενώ κατόπιν ακολουθούν δύο ιαπωνικά δημοφιλή μοντέλα, τα Honda Civic και Nissan Almera, ενώ την πρώτη 5άδα κλείνει το Hyundai i30.

Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

 

Get it on Google Play Download on the App Store