Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε πραγματικές καταναλώσεις

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης 2016, ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης καυσίμου που πραγματοποιήθηκαν σε τρία δημοφιλή μοντέλα του Ομίλου και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μία διαδικασία που εξέλιξαν δύο ανεξάρτητοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί – το Ινστιτούτο Transport & Environment (T&E) και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο France Nature Environment (FNE) – και πιστοποιούνται από την Bureau Veritas. Αυτό το πρωτόκολλο, διασφαλίζει στους πελάτες προϊόντων PSA τις μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες, από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς φορείς!

Ο Όμιλος PSA είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που υιοθετεί αυτή την τακτική διαφάνειας και ανακοινώνει τις μετρήσεις κατανάλωσης τριών από τα δημοφιλέστερα μοντέλα του Ομίλου.

Η διαδικασία μέτρησης έγινε βάσει ενός πρωτοκόλλου που ανέπτυξε το Transport & Environment και περιλαμβάνει μετρήσεις σε δημόσιους δρόμους κοντά στο Παρίσι (25,5 χλμ. αστικής διαδρομής, 39,7 χλμ. υπεραστικής, και 31,1 χλμ. σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο) υπό πραγματικές οδηγικές συνθήκες, με επιβάτη και αποσκευές, σε ανωφέρειες και κατωφέρειες, καθώς και με την χρήση συστήματος κλιματισμού.

Οι αρχικές μετρήσεις συγκρίθηκαν με εκείνες που έγιναν από πελάτες και αποδείχθηκε πως η διαδικασία μέτρησης του Transport & Environmentανταποκρίνεται στο οδηγικό στιλ ενός τυπικού οδηγού.

Μοντέλα δοκιμής:

Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 S&S BVM6 Allure

  • Μέτρηση κατανάλωσης βάσει του πρωτοκόλλου (λτ./100 χλμ.): 5,0
  • Μέτρηση κατανάλωσης από πελάτες (λτ./100 χλμ.): 5,0/5,1

Citroen C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi 120 S&S BVM6 Exclusive

  • Μέτρηση κατανάλωσης βάσει του πρωτοκόλλου (λτ./100 χλμ.): 5,6
  • Μέτρηση κατανάλωσης από πελάτες (λτ./100 χλμ.): 5,5/5,7

DS3 1.6l BlueHDi 120 S&S BVM6 So Chic

  • Μέτρηση κατανάλωσης βάσει του πρωτοκόλλου (λτ./100 χλμ.): 4,9
  • Μέτρηση κατανάλωσης από πελάτες (λτ./100 χλμ.): 5,1/5,3

Πριν το καλοκαίρι του 2016 η PSA θα ανακοινώσει τις επίσημες μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες για την γκάμα των μοντέλων της Peugeot.

Get it on Google Play Download on the App Store