Ένας στους τρεις οδηγούς δεν ξέρει να αλλάξει σκασμένο λάστιχο

Μία από τις πιο συνηθισμένες απρόσμενες καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι το κλαταρισμένο λάστιχο. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο για κανέναν να κάτσει να αλλάζει λάστιχο, ωστόσο είναι απολύτως αναγκαίο για να συνεχίσει το αυτοκίνητο να κινείται με ασφάλεια.

Πλέον πολλά αυτοκίνητα εφοδιάζονται με κιτ επισκευής ελαστικού, κάποια με ρεζέρβα ανάγκης, ενώ με κανονική ρεζέρβα είναι πλέον ελάχιστα, γιατί καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο πορτ-μπαγκάζ, ενώ αυξάνει και το βάρος του οχήματος. Καλό είναι λοιπόν όλοι οι οδηγοί να γνωρίζουν τι υπάρχει κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ και πως να το χρησιμοποιούν στην περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο, γιατί η οδική βοήθεια μπορεί να απέχει πολύ μακριά από το σημείο που θα συμβεί το… κακό.

Σύμφωνα λοιπόν με Βρετανική έρευνα, το 37% των οδηγών προτιμά κάποιο μηχανικό να κάνει τη… βρώμικη δουλειά αντί για τους ίδιους, ενώ οδική βοήθεια λαμβάνει 35.000 κλήσεις κάθε μήνα για αλλαγές κλαταρισμένων ελαστικών. Γεγονός που δεν αφορά μόνο τους βρετανούς οδηγούς αλλά σίγουρα και πολλών ακόμα χωρών.

Οι μηχανικοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι σπαταλούν περισσότερες από τρεις ώρες ημερησίως για να επιδιορθώνουν εύκολες βλάβες, όπως είναι για παράδειγμα η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων για τα φώτα και τα φλας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, από τους 4.500 ερωτηθέντες το 68% των αντρών και το 72% των γυναικών δε γνωρίζουν τα όρια για το αλκοόλ και το 8% των γυναικών δε γνωρίζουν ποια λωρίδα να χρησιμοποιήσουν σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την σωστή αλλαγή ελαστικού:

Get it on Google Play Download on the App Store