Νέες τιμές κατανάλωσης θα ανακοινώσει η Opel τον Ιούνιο

Ξεκινώντας με το νέο Opel Astra από τον Ιούνιο – και επιπλέον των επίσημων τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 – η Opel θα δημοσιεύει αποτελέσματα κατανάλωσης από διαφορετικά οδηγικά στυλ όπως έχουν καταγραφεί στις δοκιμές WLTP και βασίζονται σε πιο ρεαλιστικές καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Τα αποτελέσματα αυτά, που θα απεικονίζουν ένα εύρος κατανάλωσης με χαμηλή και υψηλή τιμή, θα προσφέρονται αρχικά για το M.Y. 2016 Astra και θα δημοσιεύονται σε αποκλειστικό, ξεχωριστό ιστότοπο της Opel, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη διαφάνεια. Οι τιμές που ορίζονται στον κύκλο WLTP θα δημοσιεύονται και για άλλα μοντέλα προς το τέλος της χρονιάς.

Επιπλέον, η Opel θα εφαρμόσει μία πρωτοβουλία για μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου NOx μέσω επιλεκτικής αναγωγής καυσαερίων SCR (Selective Catalytic Reduction) σε νέα οχήματα diesel από τον Αύγουστο και μετά. Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο βήμα με σκοπό τη συμμόρφωση με τη λεγόμενη RDE νομοθεσία (Real Driving Emissions) που θα τεθεί σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Ε.Ε., ο “Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης” (NEDC) θα αντικατασταθεί από το 2017 με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές του “Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure” (WLTP). Το WLTP είναι απαραίτητο να διατηρήσει τυποποιημένα, αναπαραγώγιμα και συγκρίσιμα αποτελέσματα.

Η βελτιωμένη εκδοχή Euro 6 SCR θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε νέα οχήματα από τον Αύγουστο του 2016. Επιπλέον, στα πλαίσια των ενεργειών για την ικανοποίηση των πελατών, θα περιλαμβάνεται μία εθελοντική δοκιμή με τη συμμετοχή πελατών, 57.000 οχημάτων Euro 6 SCR που κυκλοφορούν ήδη στους Ευρωπαϊκούς δρόμους (Zafira Tourer, Insignia και Cascada). Η δραστηριότητα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store