Ανάκληση σε 630.000 γερμανικά ντίζελ για μείωση ρύπων

Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι 630.000 αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου των εταιρειών VW, Audi, Porsche, Opel και Mercedes θα ανακληθούν για να γίνει επιδιόρθωση του λογισμικού διαχείρισης των εκπομπών ρύπων.

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen με τις «πειραγμένες» εκπομπές των οξειδίων του αζώτου (NOx), η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά δοκιμών σε ντίζελ αυτοκίνητα από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, για να διαπιστώσει τυχόν παρατυπίες. Παράλληλα πρόσθετες ευρωπαϊκές δοκιμές έχουν δείξει ότι αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ανακαλύψει ένα νομικό κενό για να μειώνουν τις εκπομπές ρύπων υπό ορισμένες συνθήκες και με δικαιολογία την προστασία των κινητήρων.

Όλα τα οχήματα που θα ανακληθούν έχουν ένα πρόβλημα με το λογισμικό διαχείρισης των εκπομπών τους, το οποίο θα τροποποιηθεί έτσι ώστε ότι το «κενό» που υπάρχει στο παραθυράκι του νόμου να κλείσει για να εξασφαλιστούν χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης στο μέλλον και να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος VW έχει ξεκινήσει την ανάκληση των 11 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων με παραποιημένο λογισμικό, μεταξύ των οποίων τα 8,5 εκατομμύρια αφορούν VW, Audi, Skoda και SEAT που έχουν πωληθεί στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store