Οδηγούμε το νέο Citroen C4 Cactus (+τιμές)

Το σημαντικά αναβαθμισμένο κόμπακτ χάτσμπακ μοντέλο Citroen C4 Cactus ξεκίνησε το λανσάρισμά του στην Ελλάδα, όπου είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε και να δούμε από κοντά τις σημαντικές του βελτιώσεις. Οι αλλαγές που φέρει σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο είναι πολλές και αφορούν τον σχεδιασμό, την ποιότητα, την τεχνολογία και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 PS

Το νέο Citroen C4 Cactus διατίθεται στη χώρα μας με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, ενώ συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση. Τα μηχανικά σύνολα βενζίνης PureTech είναι των 1.2 λτ. με ισχύ 82 ίππων (από 14.850 ευρώ) και τα turbo των 110 ίππων (από 16.490 ευρώ) και 131 ίππων (από 19.290 ευρώ). Στους ντίζελ υπάρχει το μοτέρ των 1.6 λτ. BlueHDi απόδοσης 99 ίππων (από 16.800 ευρώ), ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο θα προστεθεί ο ισχυρότερος BlueHDi 120 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6.

Κομψό, μοντέρνο και ευρύχωρο

Εξωτερικά, το νέο Citroen C4 Cactus παρουσιάζει πολλές αλλαγές, οι οποίες του έχουν χαρίσει πιο ελκυστική και κομψή εμφάνιση. Στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος κυριαρχεί η ψηλά τοποθετημένη λεπτή μάσκα με τα φώτα ημέρας LED στις άκρες, πιο χαμηλά υπάρχουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, ο οβάλ αεραγωγός και η προστατευτική ποδιά του προφυλακτήρα. Μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές υπάρχουν και στα πλαϊνά, όπου τα Airbumps μίκρυναν και τοποθετήθηκαν χαμηλά στις πόρτες. Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω άκρο με τα μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα φανάρια και το νέο προφυλακτήρα με το μαύρο προστατευτικό τμήμα. Το μοντέρνο στιλ του ενισχύουν με την σειρά τους οι 31 συνολικά δυνατότητες εξατομίκευσης εξωτερικής διαμόρφωσης.

Δείτε ακόμη: Οι 12 διαισθητικές τεχνολογίες του Citroen C3 Aircross

Ακόμα πιο σικ εικόνα διαθέτει και το εσωτερικό του νέου Citroen C4 Cactus, για το οποίο προσφέρονται 5 πακέτα διαμόρφωσης (Standard, Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Grey και Hype Red με δερμάτινα καθίσματα). Η διχρωμία στο ταμπλό και στα ιδιαίτερα αναπαυτικά καθίσματα ενισχύουν την ξεχωριστή εικόνα του θαλάμου των επιβατών. Στο ταμπλό με το μαλακό υλικό σε ένα τμήμα του κυριαρχούν οι δύο οθόνες, μία του πίνακα οργάνων και μία αφής του συστήματος πολυμέσων των 7 ιντσών με τα νέα γραφικά στην κεντρική κονσόλα. Οι χώροι που προσφέρει είναι άνετοι για τις μετακινήσεις τεσσάρων ατόμων χάρη και στο μακρύ μεταξόνιο των 2,6 μ., ενώ ο τετραγωνισμένο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 358 λίτρων.

Ακόμα πιο άνετο στο δρόμο

Η Citroen ενίσχυσε και άλλο την ήδη πολύ καλή άνεση που προσέφερε το C4 Cactus με την προσθήκη της νέας ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushions (PHC). Αυτή τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της γαλλικής μάρκας στην Ευρώπη, ενώ στο μέλλον θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας. Τα αμορτισέρ διαθέτουν δύο υδραυλικά στοπ (ένα για τη συμπίεση και ένα για την αποσυμπίεση) που εξαλείφουν το «τράνταγμα» που δημιουργείται όταν μια συμβατική ανάρτηση φτάνει στο τέλος της διαδρομής της. Στην πράξη το αυτοκίνητο περνά πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων χωρίς να ταλαιπωρεί τους επιβάτες του, δίνοντας την αίσθηση στις ευθείες ότι κινείται πάνω σε ένα στρώμα αέρα. Στις στροφές υπάρχουν κλίσεις από το αμάξωμα, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η συμπεριφορά του, ενώ το τιμόνι προσφέρει την απαιτούμενη αίσθηση.

Δείτε ακόμη: Η Citroen γιορτάζει 100 χρόνια και δίνει δώρα!

Το νέο C4 Cactus 1.6 BlueHDi 100 που οδηγήσαμε μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για ακόμα μία φορά και με τον κινητήρα. Το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 99 ίππων παρουσιάζει καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας, θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές μέσω της ροπής των 254 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και σβέλτες επιταχύνσεις.

Με 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

Την ενισχυμένη ασφάλεια που προσφέρει το νέο Citroen C4 Cactus βελτιώνουν με την σειρά τους τα 12 συνολικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Ορισμένα από τα πιο σημαντικά είναι τα εξής: Active Safety Brake (Σύστημα Αυτόματης Πέδησης – λειτουργεί σε ταχύτητες από 5 έως 85 χλμ./ώρα), Speed Limit Recognition System and Recommendation (Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας), Lane Departure Warning System (Σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας – σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ./ώρα), Coffee Break Alert (Ειδοποίηση για στάση) και Blind Spot Monitoring System (Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων).

Get it on Google Play Download on the App Store