Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir

Ο TwinAir κινητήρας των 0.9 λτ. που υπάρχει σε πολλά ακόμα μοντέλα του ομίλου Fiat τροφοδοτεί και τη νέα Ypsilon, η οποία -με το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα- διακρίνεται για τη φινέτσα της και την ξεχωριστή εμφάνιση με τον premium «αέρα». Όσον αφορά στο 2κύλινδρο μοτέρ δείχνει τη δύναμή του στις μεσαίες στροφές και προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις, αλλά στις χαμηλές στροφές στερείται ισχύος, ενώ η λειτουργία του εμφανίζει κραδασμούς.

Η παροχή της μέγιστης δυνατής άνεσης στο δρόμο μέσω της μαλακής ανάρτησης έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο παρατηρούνται αισθητές κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές και τάσεις πλεύσης. Όσον αφορά στους χώρους, η καμπίνα της Ypsilon είναι σε θέση να μετακινήσει 4 άτομα χωρίς πολλές ανέσεις λόγω του σχετικά περιορισμένου ωφέλιμου πλάτους και αέρα για τα πόδια και του πολύ μικρού πορτ μπαγκάζ των 217 λίτρων. Παράλληλα στο εσωτερικό της Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir όπου έχει γίνει χρήση μαλακού πλαστικού καλής ποιότητας στο ταμπλό, παρατηρούνται ατέλειες στη συναρμογή.

Αρχικός εξοπλισμός: 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, ηλ. καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα θυρών και a/c.

Τιμή από: 12.788 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ)

Τεκμήριο: 4.000 ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 875 κ.εκ., Ισχύς: 85/5.500 ps/σ.α.λ., Ροπή: 145/1.900 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,7 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store