Εκδρομή στα Καλάβρυτα με το VW T-Roc 1.5 TSI

Οι εκδρομές και οι ολιγοήμερες αποδράσεις από τις μεγαλουπόλεις και από την καθημερινή ρουτίνα, δίνουν μια σημαντική ανάσα στη ζωή όλων μας, ενώ μας γεμίζουν ευχάριστες αναμνήσεις και ζωντάνια για να αντεπεξέλθουμε στο επιβαρυμένο πρόγραμμα με τις πολλές υποχρεώσεις.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μέρη, πλούσια σε φυσικές ομορφιές και ιστορία, τα οποία αξίζει και πρέπει να επισκεφθεί κανείς, όλες τις εποχές του χρόνου. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και τα Καλάβρυτα. Αρκετοί τα έχουν συνδυάσει μόνο με το χιονοδρομικό κέντρο και τα βάζουν στο πρόγραμμά τους, την περίοδο των Χριστουγέννων ή όταν πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού. Τα Καλάβρυτα, είναι ένας τόπος τόσο γεμάτος φυσικούς και ιστορικούς προορισμούς, που εκπλήσσει των ταξιδιώτη, όποια στιγμή και αν βρεθεί εκεί.

Εμείς, στο www.autogreeknews.gr συνεχίζουμε τα ταξίδια μας σε όλη την Ελλάδα και αυτή τη φορά βρεθήκαμε στα Καλάβρυτα, μαζί με το νέο VW T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS. Με εκκίνηση από την Αθήνα, η απόσταση έως τα Καλάβρυτα είναι 190 χιλιόμετρα και ο χρόνος οδήγησης είναι σχεδόν δυόμιση ώρες. Έως τον κόμβο των Καλαβρύτων, τα 150 χιλιόμετρα είναι πολύ άνετα μέσω της εθνικής οδού, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι τα Καλάβρυτα γίνονται μέσω επαρχιακού στενού δρόμου, με πολλές στροφές και χρειάζεται προσοχή από τον οδηγό, ειδικά όταν βρέχει ή όταν έχει ομίχλη.

Δείτε ακόμη: Διαγωνισμός με δώρο 2 τριήμερα στα Καλάβρυτα!

Δέκα χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα, βρίσκεται η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που έχει χτιστεί στο άνοιγμα ενός κατακόρυφου βράχου, εντυπωσιάζοντας με το μεγαλείο της τον κάθε επισκέπτη. Φτάνοντας στα Καλάβρυτα, μια πρώτη στάση για ένα καφέ και περίπατος στον πεζόδρομο είναι απαραίτητη. Τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς στην περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα είναι πάρα πολλά και σε κοντινές αποστάσεις. Η Μονή Αγίας Λαύρας, το Σπήλαιο των Λιμνών και ο Τόπος Θυσίας Καλαβρύτων είναι τα πιο σημαντικά.

Μαγευτικό είναι το τοπίο στο χωριό Πλανητέρο, όπου το δάσος με τα πλατάνια και το ποτάμι που τρέχει ανάμεσά τους, φέρνουν στο νου εικόνες από παραμύθια. Μια βόλτα με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοφτού – Καλαβρύτων θα σας μείνει αξέχαστη. Τα Καλάβρυτα προσφέρουν πλήθος παροχών στους επισκέπτες, αφού υπάρχουν πολλά καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, αλλά και πολλά μαγαζιά με αρίστης ποιότητας τοπικά προϊόντα, όπως είναι μέλι, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, αρωματικά φυτά κ.λπ.

Όλα αυτά τα μέρη είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά, υπό την συνοδεία του VW T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS, το οποίο μας μετέφερε σε κάθε διαδρομή με άνεση και ασφάλεια. Από τα πρώτα στοιχεία του αυτοκινήτου που εκτιμώνται είναι ο πολύ καλός συνδυασμός του δυνατού και οικονομικού κινητήρα με την σταθερότητα και σιγουριά που προσφέρει στο δρόμο το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως συνθηκών. Το ταξίδι από την Αθήνα έως τα Καλάβρυτα έγινε πολύ ξεκούραστα, ενώ στα συνολικά 500 χιλιόμετρα που διανύσαμε, η κατανάλωση βρέθηκε στα 7,4 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμη: Καλάβρυτα: Ένας τόπος πλούσιος σε αξιοθέατα

Το 1.5 TSI ACT (με απενεργοποίηση κυλίνδρων) μηχανικό σύνολο με τους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ.), έχει πολιτισμένη λειτουργία, κρατάει χαμηλά τις στροφές στο ταξίδι (130 χλμ./ώρα με 2.800 σ.α.λ.) και συνολικά ταιριάζει «γάντι» στο αυτοκίνητο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του T-Roc είναι ακόμη η πολύ καλή θέση οδήγησης και περιμετρική ορατότητα, ο χαμηλός θόρυβος κύλισης, και το πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό του (χώρος αποσκευών 455 λτ.). Από την αρχική έκδοση των 24.950 ευρώ είναι πλούσια εξοπλισμένο και αποτελεί μία πληρέστατη επιλογή στα κόμπακτ SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store