Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας: Ένα ταξίδι στο χρόνο!

Οι μεγάλοι θα χαλαρώσουν, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, όλοι μαζί θα δουν και θα μάθουν πράγματα που θα τους ενθουσιάσουν! Στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας οι δραστηριότητες αποκτούν μια άλλη σημασία…

Μια ανάσα από την Αθήνα, ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τ.μ. σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στη φύση, στην παράδοση και στην ιστορία, σε μια εμπειρία που τα –μικρά ή μεγάλα- «παιδιά της πόλης» δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να ζήσουν.

Στο παραδοσιακό χωριουδάκι του πάρκου, μέσα στο οποίο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, θα νιώσεις σαν να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελμάτων. Θα περιηγηθείς στα στενά του δρομάκια, στους βιολογικούς αμπελώνες και τους βοτανόκηπους, θα περπατήσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά πέτρινα πατητήρια και τα αλώνια, τις ξύλινες στροφιλιές και τη μηχανή διαλογής σταφίδας, το κελάρι και τα ελαιοτριβεία, τον αρχοντικό νερόμυλο και τον θολωτό ξυλόφουρνο. Οι πρωτότυπες ιδέες και οι καινοτομίες αυτού του εγχειρήματος, μάλιστα, αποτέλεσαν λόγο για διάφορες βραβεύσεις, με σχολεία από όλη την Ελλάδα και πανεπιστήμια από όλο το κόσμο να την τιμούν και να την επισκέπτονται.

Κι αν πιστεύεις ότι όλα αυτά μπορεί να ενθουσιάσουν τα παιδιά, όχι όμως και εσένα, κάνε υπομονή μέχρι να φτάσεις στην έκθεση με τα εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων, επιμελημένη από συνεργάτες του ΑΠΘ! Οι πιστές αναπαραστάσεις των δεινοσαύρων που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια σε φυσικό μέγεθος πραγματικά θα σε ξετρελάνουν, ενώ η ξενάγηση από το επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό θα καλύψει όλες τις απορίες σου για όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη. Η έκθεση αυτή λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά και κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη μικρή φάρμα που υπάρχει μέσα στο πάρκο και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία μικρών και μεγάλων. Γαϊδουράκια, κατσικάκια, προβατάκια, κότες, πάπιες, γάτες και χελωνίτσες φορούν τα πιο χαριτωμένα τους πρόσωπα και διασκεδάζουν τα παιδιά, συμμετέχοντας και τα ίδια στα βιωματικά προγράμματα του πάρκου.

Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι εύκολη, είτε μέσω της Αττικής Οδού (55 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας), ή μέσω της Βάρης Κορωπίου (46 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας).

Πηγή φωτογραφιών: Πολιτιστικό Πάρκο – Κερατέα

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store