Εκδρομή στην Τζια με το Skoda Karoq 1.5 TSI 150 PS

Οι κοντινοί προορισμοί από την Αττική αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδράσεις από την απαιτητική καθημερινότητα, είτε πρόκειται για μονοήμερες εκδρομές, η για διακοπές. Ιδανικό μέρος για μια «απόδραση» από τη ρουτίνα είναι η Τζια ή Κέα, η οποία απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου.

Tο πιο κοντινό στην Αττική κατοικήσιμο κυκλαδίτικο νησί και το 6ο σε έκταση, είναι γεμάτο απρόσμενες ομορφιές, που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης μέσα σε λίγα λεπτά από το σημείο που φιλοξενείται, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται πολύ μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Λαυρίου με συνοδοιπόρο μας το Skoda Karoq 1.5 TSI, φτάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε στο κύριο λιμάνι της Κέας, την Κορησσία. Λίγα μόλις μέτρα μακριά προς την αριστερή πλευρά, υποδέχονται τον επισκέπτη δύο αμμώδεις παραλίες για να πάει κανείς να κάνει την πρώτη του δροσιστική βουτιά. Με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα της Τζιας και μόλις 1,5 χλμ. από το λιμάνι, βρίσκεται η παραλία Γιαλισκάρι. Αν για τον όποιο λόγο την προσπεράσετε, στα περίπου 3 χλμ. μακρύτερα θα «πέσετε» σε μια μεγαλύτερη παραλία, αυτή της Οτζιάς.

Όσοι ακολουθήσουν αντίθετη κατεύθυνση προς τα νότια, δεν θα ξέρουν σε ποια παραλία να σταματήσουν. Ο επαρχιακός δρόμος Λιμανιού Κορρησίας – Κέας αποτελεί τη βασικότερη οδική αρτηρία του νησιού και είναι γεμάτος στροφές, ανηφόρες, κατηφόρες και με απέραντη θέα. Πίσω από το τιμόνι του Karoq αλλά και από τη θέση του επιβάτη, η διαδρομή γίνεται με ασφάλεια και άνεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν από τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα και από τα μεγάλα παράθυρα του SUV της Skoda τη θέα προς τα γαλαζοπράσινα νερά και το απέραντο γαλάζιο του ουρανού.

Στα 4 χλμ. από την Κορρησία θα φτάσετε στην παραλία Ξύλα, ενώ μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Κορρησίας – Όρμου Καμπίου και σε απόσταση 14 χλμ. θα μεταβείτε εύκολα στις Ποίσσες. Από εκεί θα συνεχίσετε για την παραλία Κούνδουρος, όπου σε πολύ κοντινές αποστάσεις υπάρχουν δύο ακόμα απίστευτης ομορφιάς παραλίες. Από την ανατολική πλευρά της Κέας και ανηφορίζοντας προς το βουνό, αξίζει να πάτε στον Τηλέγραφο, στο Σπαθί και στο Ψαθί. Και δεν είναι οι μόνες, αφού παρά το γεγονός ότι το νησί είναι μικρό, είναι γεμάτο και με άλλους αμμώδεις κολπίσκους. Κανένα πρόβλημα με το Karoq, γιατί λόγω και της αυξημένης απόστασης από το έδαφος των 172 χλστ. είναι σε θέση να πατήσει και σε χωματόδρομους. Φυσικά, σημείο αναφοράς της Κέας είναι η Ιουλίδα ή Χώρα, όπου θα περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά σοκάκια και θα νιώσετε λες και βρίσκετε σε μια άλλη, παραμυθένια εποχή.

Με τη συνδρομή του αποδοτικού κινητήρα 1.5 TSI των 150 ίππων και των 250 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ.), ο οδηγός δεν χρειάζεται να επιμένει πολύ στο γκάζι για να επιταχύνει, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο και ο αυτόματος κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες. Επίσης, δεν θα κοστίζει πολλά χρήματα για βενζίνη, αφού σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και με ήπιο φορτίο, το μοτέρ μπορεί και δουλεύει με τους δύο κυλίνδρους, μέσω της τεχνολογίας Αctive Cylinder Management (εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ.).

Άλλωστε το Karoq είναι ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να φορτώνεις το μεγάλο του πορτ μπαγκάζ των 521 λίτρων, με τους επιβάτες να νιώθουν χαλαρά και άνετα σε κάθε διαδρομή. Επιπλέον, η καμπίνα του Karoq διακρίνεται για την ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα με τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και τη γεροδεμένη συναρμογή, ενώ ο γενναιόδωρος χαρακτήρας του αποτυπώνεται και στον φουλ στάνταρ εξοπλισμό.

Από την αρχική έκδοση Ambition περιλαμβάνει τα πάντα σε στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας, συνδεσιμότητας και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, με τιμή που ξεκινάει από τις 23.800 ευρώ. Ωστόσο, διατίθενται και ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα με όφελος έως 1.900 ευρώ και άτοκη χρηματοδότηση.

Get it on Google Play Download on the App Store