Φλώρινα: Must-to-visit για τους πιο ψαγμένους εκδρομείς!

Κάθε πόλη που διασχίζεται από ποτάμι έχει μια διαφορετική ομορφιά, μια γοητεία που οξύνεται, καθρεφτίζεται και τελικά κυριαρχείται από το υδάτινο στοιχείο. Έτσι και η Φλώρινα, αποτελεί μια πόλη-outsider για πολλούς, must-to-visit για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν τη γνήσια και αυθεντική ομορφιά.

Δείτε ακόμη: Καρπενήσι: Εκεί που ξεκινά η περιπέτεια

Το ταξίδι ξεκινάει από τη λεωφόρο Ελευθερίας, στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, εκεί όπου το αεικίνητο νερό σε παρασύρει στο δικό του ρυθμικό χορό. Τα εντυπωσιακά μακεδονίτικα και νεοκλασικά αρχοντικά, με γνωρίσματα της ταραγμένης εποχής του Μεσοπολέμου, στολίζουν με ιστορία αυτό το δρόμο, ενώ τα εμπορικά μαγαζιά και τα καφέ που θα βρεις κατά μήκος σε επαναφέρουν στο σήμερα της σύγχρονης πόλης. Ο συνδυασμός όλων αυτών δημιουργεί ένα τοπίο, το οποίο –όχι τυχαία- προσέλκυσε καλλιτέχνες, ζωγράφους, φωτογράφους και σκηνοθέτες, ενώ αποτέλεσε και το σκηνικό σε 3 ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Η βόλτα στη Φλώρινα αναπόφευκτα θα καταλήξει κάποια στιγμή στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, αγαπημένο σημείο εξόρμησης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Η πλούσια βλάστηση, οι μαγευτικές διαδρομές μέσα στο δάσος και μια υπέροχη πανοραμική θέα από την κορυφή θα σε κρατήσουν για πολλή ώρα εκεί, ενώ τα εστιατόρια και τα αναψυκτήρια θα σε «ανακουφίσουν» όταν η πείνα διακόψει την ατέλειωτη περιήγηση στην πόλη. Μην ξεχαστείς, το βράδυ γύρνα το βλέμμα σου προς αυτό το σημείο και δες τον σταυρό ύψους 30 μέτρων που φωτίζεται από προβολείς δημιουργώντας μια χαρακτηριστική για την πόλη εικόνα.

Δείτε ακόμη: Μετέωρα: Το μεγαλείο της φύσης συναντά την ανθρώπινη θέληση

Όμως, η επίσκεψη σε μια πόλη σαν τη Φλώρινα δε μπορεί να μη συνοδευτεί από την ανακάλυψη των σημαντικών τριγύρω περιοχών. Ιππασία στο όμορφο Νυμφαίο με τα δάση οξιάς και τις πασίγνωστες εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, οινοτουρισμός στο Αμύνταιο με το φημισμένο κρασί του, σκι και αδρεναλίνη στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου και, φυσικά, εξόρμηση στην αποθέωση της φύσης στις Πρέσπες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που σου δίνει η Φλώρινα για μια εκδρομή που τα έχει όλα. Φτιάξε το πρόγραμμά σου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και άφησέ την να σε ταξιδέψει!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Η Φλώρινα απέχει από την Αθήνα 540 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 5μιση ώρες και το κόστος σε διόδια είναι 17,75 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Φλώρινα η διαδρομή είναι 169 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 2 ώρες και 10 λεπτά και δεν υπάρχουν διόδια (από Γιαννιτσά – Έδεσσα).

Πατήστε εδώ για να υπολογίσετε το κόστος σε καύσιμα.

Πηγή φωτογραφιών: Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store