Καρπενήσι: Εκεί που ξεκινά η περιπέτεια

Το Καρπενήσι δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός όπως όλοι οι άλλοι. Αν θες τζάκι, ζεστό καφέ και φαγητό, διάλεξε καλύτερα κάτι άλλο. Αν αυτό που ζητάς είναι μια πραγματική βουτιά στην περιπέτεια, το Καρπενήσι είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα.

Δείτε ακόμη: Μετέωρα: Το μεγαλείο της φύσης συναντά την ανθρώπινη θέληση

Δε λέμε, φυσικά, ότι σαν τόπος δε μπορεί να σου προσφέρει τις παροχές που αναζητάς. Ίσα ίσα που η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων έχει φέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και επιλογές που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Από παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία κι από γραφικά καφενεδάκια μέχρι κλασάτα εστιατόρια, το Καρπενήσι καλύπτει τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Δεν είναι, όμως, αυτός ο λόγος που θα έρθεις εδώ. Εδώ θα έρθεις πρώτα από όλα για τις απίστευτες δραστηριότητες στη φύση. Για το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι που κρατά τα σκήπτρα των επιλογών για τους λάτρεις του σκι, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν τη συγκλονιστική θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου. Για το φαράγγι «Πάντα βρέχει» που αποτελεί μια από τις αγριότερες περιοχές στην Ευρυτανία και ορισμό του river trekking. Τα παγωμένα νερά από το βουνό της Καλιακούδας βρίσκουν διέξοδο στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες, που, λόγω του μεγάλου ύψους, φτάνουν στη γη σαν μια συνεχή τεχνητή βροχή. Οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα μετατρέπουν το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Δείτε ακόμη: Αράχωβα: Ενσωματώνει τα trends με φόντο την παράδοση

Η αδρεναλίνη φτάνει στο υψηλότερο σημείο της με ράφτινγκ στον Τρικεριώτη ποταμό, ένα από τα πιο «τεχνικά» ποτάμια για τους μετρ του είδους. Εμπιστεύσου τους εκπαιδευτές και φτάσε στο σημείο μέσα στο φαράγγι όπου τα απόκρημνα βράχια, οι νησίδες και τα θεόρατα πλατάνια δημιουργούν ένα συγκλονιστικό σκηνικό. Για να επαναφέρεις τους παλμούς σου στα κανονικά τους επίπεδα, στη διάθεσή βρίσκονται ποδηλατικές διαδρομές για mountain bike μέσα σε δάση από έλατα και καστανιές, πεζοπορία σε γραφικά μονοπάτια γεμάτα φυσική ομορφιά, αλλά και το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας για χαλαρές βόλτες πάνω στα άλογα, τοξοβολία, ραπέλ, αναρρίχηση και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Το Καρπενήσι απέχει από την Αθήνα 287 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 3 ώρες και 30 λεπτά και το κόστος σε διόδια είναι 12,75 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη στο Καρπενήσι η απόσταση είναι 316 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 4 ώρες και το κόστος διοδίων είναι 12,15 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να υπολογίσετε το κόστος σε καύσιμα.

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Καρπενησίου

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store