Λίμνη Πλαστήρα: Εικόνα από τα δάχτυλα του καλύτερου ζωγράφου

Αν νομίζεις ότι πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Ελβετία για να βρεις αλπικά τοπία που σε κάνουν να στέκεσαι αποσβολωμένος και να κοιτάς την ομορφιά της φύσης, η Λίμνη Πλαστήρα είναι εδώ να σου ανατρέψει όσα ήξερες μέχρι σήμερα για τις αντιθέσεις της Ελλάδας!

Δείτε ακόμη: Καστοριά: Η νηνεμία μιας λίμνης σε καθηλώνει

Ανάμεσα στην άγρια γοητεία των βουνών, στο μυχό της θεσσαλικής γης, φωλιάζει μια υδάτινη πανδαισία που σε καθηλώνει με την γαλήνια γοητεία της. Τα χωριά γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα είναι βγαλμένα από παραμύθι, με γραφικά σπίτια, κρυφά μονοπάτια και πολύχρωμα δάση να καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της πιο γνωστής τεχνητής λίμνης της Ελλάδας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχάσεις για λίγο το αυτοκίνητο και να περπατήσεις για όσο κρατάνε τα πόδια σου στις όχθες της λίμνης. Η Πλαζ Πεζούλας, η Πλαζ Λαμπερού και ο Βοτανικός Κήπος είναι ιδανικά σημεία για χαλαρωτικό περπάτημα μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της απόλυτης γαλήνης.

Εκεί, μάλιστα, θα βρεις και μια φάρμα ιππικού τουρισμού όπου μπορείς να κάνεις μια φανταστική βόλτα στη λίμνη πάνω σε άλογο, ενοικιαζόμενα κανό και θαλάσσια ποδήλατα για βόλτα μέσα στη λίμνη, αλλά και κανονικά ποδήλατα για δίτροχες βόλτες στον χαραγμένο ποδηλατόδρομο που κινείται μέσα σε δάση δρυός και ελάτης! Αν πάλι είσαι από τους τύπους που η μεγαλύτερη περιπατητική διαδρομή τους είναι το «σπίτι-αυτοκίνητο», πάρε το αυτοκίνητο από τα Καλύβια Πεζούλας ή το Νεοχώρι και κάνε το γύρο της λίμνης. Σε μια διαδρομή 60 περίπου χιλιομέτρων, θα περάσεις από όμορφα χωριά, θα επισκεφτείς το εντυπωσιακό μοναστήρι Πελεκητής και θα δεις το ύψους 83 μέτρων και μήκους 220 μέτρων φράγμα.

Δείτε ακόμη: Καλάβρυτα δεν είναι μόνο το Χιονοδρομικό!

Σημείο-κλειδί για την επίσκεψή σου σε αυτό το μαγικό τόπο, η θέση «Παρατηρητήριο». Δεν θα έχεις δει τίποτα αν δεν έρθεις εδώ για να δεις το πανοραμικό υπερθέαμα της λίμνης από ύψος 1.300 μέτρων. Αν σταθείς «άτυχος» και υπάρχει έντονη χιονόπτωση τις ημέρες της εκδρομής σου εκεί, μην επιχειρήσεις να πας στο «Παρατηρητήριο». Κάτσε στη ζέστη του τζακιού του ξενοδοχείου ή μιας ταβέρνας και απόλαυσε το μαγευτικό τοπίο της παγωμένης λίμνης και των χιονισμένων κορφών των Αγράφων. Η εικόνα μοιάζει να ξεπηδάει από τα δάχτυλα των καλύτερων ζωγράφων…

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Η Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Αθήνα 320 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 3 ώρες και 20 λεπτά και το κόστος σε διόδια είναι 14,5 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα η διαδρομή είναι 230 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 2 ώρες και 40 λεπτά και το κόστος διοδίων είναι 9,1 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να υπολογίσετε το κόστος σε καύσιμα.

Πηγή φωτογραφιών: Λίμνη Πλαστήρα

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store