Λίμνη Βουλιαγμένης: Ο κρυμμένος θησαυρός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η λίμνη Βουλιαγμένης, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αποτελεί τον κρυμμένο θησαυρό της Αττικής φύσης. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας μας προσκαλεί να το γνωρίσουμε.

Δείτε ακόμη: Πάρκο Τρίτση: Το Hyde Park της Αθήνας!

H λίμνη Βουλιαγμένης, ενταγμένη στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000, είναι μια φυσική υφάλμυρη λίμνη με νερά που διαθέτουν ιαματικές ιδιότητες και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C. Στη λίμνη καταλήγει ένα πολυδαίδαλο υπόγειο σπήλαιο το οποίο έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων, ενώ το τέρμα του δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί. Ανάμεσα στις 14 σήραγγές του βρίσκεται και η μεγαλύτερη στον κόσμο, με μήκος 800 μέτρα, ενώ η ανακάλυψη ενός τεράστιου σταλαγμίτη στο σπήλαιο δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα για το σχηματισμό της Μεσογείου!

Τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, παθήσεις νευρικού συστήματος, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται κάπως… γεροντίστικα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει την εμπορική αξιοποίηση της Λίμνης από το 1992, υπόσχονται μια high class φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Για όποιο λόγο κι αν επιλέξεις να πας, πάντως, το τοπίο θα σε αποζημιώσει. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, η καταπράσινη βλάστηση δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, έναν Τόπο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, όπως χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Δείτε ακόμη: Όταν δεν ξέρεις πού να πας, πας Θεσσαλονίκη!

Συνδύασε την επίσκεψή σου στο νότια τμήμα της Αττικής με περιηγήσεις στο Ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος στον Αστέρα, στο Αρχαιολογικό πάρκο του Μ. Καβουρίου, στο Ναό του Αγίου Νικολάου και φυσικά στο μεγαλοπρεπή ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θα καταλάβεις μέσα σε λίγες ώρες γιατί η Αττική αποτελεί μοναδικό τουριστικό προορισμό για κάθε Έλληνα ή ξένο επισκέπτη. Το φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής είναι εκεί και σε περιμένει να το εξερευνήσεις!

Πηγή φωτογραφιών: Vouliagmeni Lake

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store