Οδοιπορικό στην Άνδρο: Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS

Το best seller μοντέλο της Nissan έρχεται ως γνήσιο SUV να καλύψει πλήρως όσους αναζητούν ένα πιο ψηλό μικρομεσαίο αυτοκίνητο σε σχέση με τα 5θυρα χάτσμπακ, χωρίς να ξεφεύγουν πολύ οικονομικά. Το ιαπωνικό SUV έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας στην Ελλάδα από το 2008, ενώ και στην Ευρώπη είναι πρώτο σε πωλήσεις στα SUV.

Δείτε ακόμη: Άνδρος: «Η ωραιοτέρα όλων του κόσμου»

Σχεδιαστικά είναι γνώριμο και ελκυστικό, ενώ το λευκό χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής είναι το πλέον κατάλληλο για τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας, όπου ο ήλιος λάμπει και είναι δυνατός τις περισσότερες μέρες του χρόνου και ειδικά τις καλοκαιρινές.

Μετά και το facelift της 2ης γενιάς, αλλά και τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης, το Nissan Qashqai φαντάζει ως το απόλυτο εμπορικό φαβορί και για τα επόμενα χρόνια. Ο νέος κινητήρας βενζίνης 1.3 DIG-T των 140 ίππων (υπάρχει και με 160 ίππους) με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας σε ενθουσιάζει, μιας και τραβάει δυνατά από χαμηλά, έχει περιορισμένο θόρυβο και ανεβάζει με άνεση στροφές μέχρι και τον κόφτη. Αρωγός βέβαια για την επίτευξη των πολύ καλών επιδόσεων (σύμφωνα με την Nissan το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,5 δλ.) είναι και η κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου, η οποία συνδυάζει επιδόσεις και λογική κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, ο 1.3 DIG-T 140 PS ήρθε να πλαισιώσει την ολιστική ομοιογένεια του Qashqai, εκπεφρασμένης μέσω της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, της ποιοτικής κύλισης, των άνετων χώρων για επιβάτες και αποσκευές (430 λτ.), της δεδομένης πρακτικότητας και του πλούσιου εξοπλισμού.

Δείτε ακόμη: Οδοιπορικό στην Άνδρο με 4 νέα μικρομεσαία μοντέλα

Στο «proving ground» της Άνδρου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όλα τα ανωτέρω, με τους φιδίσιους δρόμους να προσφέρονται για αξιοποίηση του setup και του μοτέρ, τους χωματόδρομους να καταδεικνύουν τους λόγους που τα crossover επισκίασαν τόσο γρήγορα και μαζικά τις υπόλοιπες κατηγορίες, ενώ τα στενά σοκάκια πιστοποίησαν την ευκολία χρήσης που τα διακρίνει.

Δείτε ακόμη: Nissan Qashqai με όφελος έως 1.500 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός (κ.εκ.): 1.332, Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 140/5.000, Ροπή: (Nm/σ.α.λ.): 240/1.600, 0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 10,5, Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 193, Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 5,3, Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 121, Βάρος (κιλά): 1.300

Τιμή από: 20.490 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store