Οι πιο απολαυστικές διαδρομές για roadtrip στην Ελλάδα

Ταξίδια με το αυτοκίνητο! Να βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού και να απολαμβάνουμε μοναδικές διαδρομές με φόντο την αξεπέραστη ομορφιά του ελληνικού φυσικού τοπίου. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για αυτές τις αποδράσεις με τη φύση να μας χαρίζει απλόχερα τα χρώματα και τα αρώματά της. Μιλάμε, άλλωστε, για την εποχή όπου τα πάντα ανθίζουν, αλλά ειδικά τη φετινή άνοιξη γίνονται μωβ χάρη στη νέα γεύση Blueberry του myblu, του Νο1 ηλεκτρονικού τσιγάρου Νέας Γενιάς που φέρνει Κάτι Καλύτερο στην καθημερινότητα των ενήλικων ατμιστών. Η νέα γεύση Blueberry έρχεται να μας συντροφεύσει στα πιο όμορφα ταξίδια εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας και να δώσει στις εκδρομές μας, κοντινές και μακρινές, δροσιά, και ένα απαλό φρουτένιο άρωμα με νότες από άγρια βατόμουρα του δάσους.

Πολλές φορές για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι χρειαζόμαστε απλώς μια αφορμή κι ας μην έχουμε τελικό προορισμό. Η νέα ανοιξιάτικη γεύση του myblu δίνει την ιδανική αφορμή για να φορτώσουμε στο αυτοκίνητο τα απολύτως απαραίτητα και να αποδράσουμε για να απολαύσουμε την ομορφιά αυτής της ξεχωριστής εποχής δίπλα στη φύση.

Προτείνουμε λοιπόν τέσσερα road trip που θα έκαναν πιο απολαυστική τη φετινή άνοιξη:

Γύρος της Πελοποννήσου

Κι όπως έχουμε τοποθετήσει με ένα κλικ στη συσκευή του myblu την προγεμισμένη κάψουλα Blueberry ή όποια άλλη από τις υπόλοιπες 8 γεύσεις προτιμάμε, κατεβαίνουμε για ένα κλασικό road trip στην Πελοπόννησο. Ποτάμια και καταρράκτες, πέτρινα χωριά και αρχαίες πόλεις, λίμνες και δάση, οινοποιεία και μονοπάτια σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, όλα αυτά θα κάνουν το ταξίδι μας απολαυστικό. Απαραίτητη η στάση στη Νεμέα για τα οινοποιεία και τον αρχαιολογικό χώρο, μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στην ορεινή Αρκαδία και τα μοναδικά χωριά της (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα) και μετά κατηφορίζουμε στους Χράνους της Μεσσηνίας, την αρχαία Μεσσήνη και έπειτα ανηφορίζουμε για τη Νέδα και τους υπέροχους καταρράκτες της, ενώ συνεχίζουμε προς το δάσος της Φολόης.

Μετέωρα

Ας συνεχίσουμε με μία ακόμα κλασική διαδρομή, όπως οι 9 γεύσεις του myblu, οι οποίες έχουν ήδη κερδίσει τις προτιμήσεις των ενήλικων ατμιστών. Τα Μετέωρα είναι ίσως ο πρώτος προορισμός για road trip που μας έρχεται στο μυαλό -κι όχι άδικα. Είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, αλλά κυρίως προσφέρει μοναδικές εικόνες. Ειδικά η στιγμή που περνάς τα Τρίκαλα και κατευθύνεσαι προς Καλαμπάκα και εμφανίζονται με φόντο τον απέραντο ουρανό οι κάθετοι βράχοι, είναι μια στιγμή που δικαιωματικά την απολαμβάνεις. Ιδανικά για ΣΚ, τα Μετέωρα διαθέτουν πολλές διαδρομές που μπορείς να τις ανακαλύψεις είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια, ενώ η θέα καθώς θα αγναντεύεις από τις κορυφές των βράχων θα σε αποζημιώσει.

Πρέσπες

Η άκρη της Ελλάδας, ένα ξεχωριστό φυσικό σύνορο, σπάνιας ομορφιάς, που έχει ανακηρυχθεί εθνικός δρυμός. Μία διανυκτέρευση σίγουρα δεν είναι αρκετή για να απολαύσεις τα ξεχωριστά τοπία με τα 17 παραδοσιακά χωριά,  που όλα προσφέρουν Κάτι Καλύτερο στον επισκέπτη. Βέβαια, εκτός από το αυτοκίνητο σημαντικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι παίζουν και οι βάρκες, διότι δεν γίνεται να επισκεφθείς τις Πρέσπες και να μην κάνεις βαρκάδα ξεκινώντας από τους Ψαράδες, το χωριουδάκι-ορμητήριο στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας. Μην ξεχάσεις να έχεις φορτίσει για μόλις 30 λεπτά τη συσκευή myblu ώστε να μπορείς να απολαύσεις δίχως άγχος την αγαπημένη σου γεύση για μία ολόκληρη μέρα χωρίς να χρειαστεί να ψάχνεις για πρίζα μέσα στη… λίμνη. Απαραίτητη στάση στον Άγιο Αχίλλειο, το νησάκι της Μικρής Πρέσπας, ενώ η γαστρονομική καρδιά της περιοχής χτυπά στον Άγιο Γερμανό, τον Βροντερό, τον Λαιμό και τις Καρυές.

Λουτρά Πόζαρ

Συνεχίζουμε στη δυτική Μακεδονία με ένα ταξίδι που δεν κρύβει περιπέτεια και ανεξερεύνητα μονοπάτια, αλλά υπόσχεται ξεκούραση και χαλάρωση. Τα λουτρά Πόζαρ, ή αλλιώς Λουτρά Αλμωπίας στην Αριδαία, θα γίνουν γρήγορα η αγαπημένη σου ταξιδιωτική συνήθεια, όπως το myblu το οποίο κατάφερε σε μόλις 1 χρόνο να κερδίσει τις προτιμήσεις των  ενήλικων ατμιστών. Αναζωογονητικές βουτιές σε μαγικά νερά, κολύμπι σε καταρράκτες και, φυσικά, απολαυστικά θερμά υδροφόρα ρεύματα είναι λίγες μόνο από τις ομορφιές που μπορείς να απολαύσεις στα λουτρά Πόζαρ. Ένας κρυμμένος θησαυρός που ακόμα διατηρείται ανέγγιχτος.

Τα ταξίδια φέρνουν το Κάτι Καλύτερο κάθε άνοιξη.  Ας τους δώσουμε γεύση και χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή μας μέσα από τις 9 γεύσεις του myblu. Μια εξόρμηση στην Πελοπόννησο συνδυάζεται ιδανικά με το Mango-Apricot ή με το νέο Blueberry. Στα Μετέωρα η θέα γίνεται ακόμα πιο απολαυστική με Vanilla και στις Πρέσπες είναι απαραίτητη η δροσιά του Blue Ice. Για το τέλος κρατήσαμε το αναζωογονητικό Menthol για την επίσκεψή μας στα λουτρά Πόζαρ.

Άνοιξη, οδήγηση, ταξίδι στις φυσικές ομορφιές της χώρας μας με το χρώμα και τη γεύση του myblu. Αυτό σημαίνει Κάτι Καλύτερο.

Πηγή φωτογραφίας: trikalaview.gr

Get it on Google Play Download on the App Store