Όταν δεν ξέρεις πού να πας, πας Θεσσαλονίκη!

Η ρουτίνα της καθημερινότητας αρχίζει να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή της και να σου βάζει καρφιά για… απόδραση! Πού πας; Ρίχνεις μια ματιά στο χάρτη κι όπου σε βγάλει; Κοιτώντας τον χάρτη ξανά και ξανά, το βλέμμα σου καρφώνεται συνέχεια στο ίδιο σημείο. Θεσσαλονίκη!

Δείτε ακόμη: Καρπενήσι: Εκεί που ξεκινά η περιπέτεια

Είναι τόσο αλλοπρόσαλλη αυτή η πόλη. Τόσο περίεργα γοητευτική. Έχεις πάει χιλιάδες φορές, την έχεις δει σε όλες τις εποχές, σε όλες τις ώρες, σε όλες τις μέρες. Κι όμως, ακόμα νιώθεις ότι δεν την ξέρεις καθόλου. Ίσως γιατί κάθε φορά που επανέρχεσαι, αυτή βρίσκει κάτι διαφορετικό να σου αποκαλύψει.

Τη μία θα είναι τα μικρά καφενεδάκια στο Τσινάρι πάνω στα Κάστρα, που ξεπετιούνται σα μανιτάρια. Την άλλη θα είναι οι μυρωδιές της Αριστοτέλους που το πρωί μοσχοβολάει τσουρέκι και το απόγευμα φαγητά και μπύρα. Την τρίτη θα είναι τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία στην πλατεία Άθωνος που δε στερεύουν ποτέ από προτάσεις παραδοσιακής και όχι μόνο κουζίνας. Μετά τα ποτά στα μπαράκια της Βαλαωρίτου, της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, όπου ο νεαρόκοσμος αλλάζει με ταχύτητα φωτός. Η ζωή και οι άνθρωποι είναι αυτά που κάνουν αυτή την πόλη να φαίνεται κάθε φορά καινούργια.

Γιατί τη φυσική, αιώνια γοητεία της την ξέρουμε όλοι. Κανείς δεν μπορεί να μη βραδύνει το βήμα του για να χορτάσει παραπάνω δευτερόλεπτα μπροστά στον Λευκό Πύργο. Κανείς δε μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά στον θρίαμβο των πολιτισμών της οικουμένης που αντιπροσωπεύει η Ροτόντα (θεωρείται ότι κτίστηκε για να αποτελέσει ναό του Δία, όμως στην πορεία λειτούργησε ως ρωμαϊκός ναός, χριστιανικός, αλλά και μουσουλμανικό τζαμί). Κανείς δεν παραλείπει να περάσει από τα Λαδάδικα ή από τη Νέα Παραλία, να κάνει μια βόλτα στα καταπράσινα μονοπάτια του Σέιχ Σου για να νιώσει τον Βαρδάρη ή στη Λεωφόρο Νίκης για να αγναντέψει τα κύματα του Θερμαϊκού.

Δείτε ακόμη: Ιωάννινα: Εκδρομή γεμάτη γεύσεις και εικόνες

Όσα γραφικά δεν θέλουμε να κάνουμε όταν επισκεπτόμαστε μια πόλη, η Θεσσαλονίκη μας τα επιβάλλει ένα προς ένα. Και τελικά δεν μας κουράζουν ποτέ…

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Η Θεσσαλονίκη απέχει από την Αθήνα 505 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι περίπου 5 ώρες και το κόστος σε διόδια είναι 34,05 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να υπολογίσετε το κόστος σε καύσιμα.

Πηγή φωτογραφιών: thessaloniki.gr

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store