Στην Κέρκυρα με το Renault Captur 1.3 TCe 130

«Κέρκυρα – Κέρκυρα με το Ποντικονήσι» τραγουδούσε η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου στην αγαπημένη ταινία «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», στοίχοι που έχουν μείνει χαραγμένοι και ανεξίτηλοι στο νου χιλιάδων Ελλήνων και έχουν ταυτιστεί με το άκουσμα του νησιού.

Δείτε ακόμη: Οι επιδόσεις του νέου Renault Megane R.S. Trophy-R

Η Κέρκυρα είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός εδώ και πολλά χρόνια, χάρη στις φυσικές ομορφιές που προσφέρει, τα ιστορικά μνημεία, τα γραφικά σοκάκια στη Χώρα, τις ατελείωτες παραλίες με τη χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά και φυσικά την ιστορία των χιλιάδων ετών.

Οδικώς, η Κέρκυρα από την Αθήνα απέχει σχεδόν 500 χιλιόμετρα μέσω της Ιόνιας Οδού και Εγνατίας Οδού, ενώ το ταξίδι διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες και το κόστος σε διόδια (με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) ανέρχεται στο ποσό των 40,1 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη η απόσταση μέχρι την Κέρκυρα είναι 360 χλμ., το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες και τα διόδια είναι 9 ευρώ. Από την Ηγουμενίτσα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς τα λιμάνια της Κέρκυρας και της Λευκίμμης.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Koleos με υπερσύγχρονους ντίζελ

Τα αξιοθέατα και τα μέρη που θα επισκεφθεί ο ταξιδιώτης στην Κέρκυρα είναι πάρα πολλά. Η μεσαιωνική παλιά πόλη της Κέρκυρας έχει κρατήσει πολλά στοιχεία από τα 411 χρόνια της Ενετοκρατίας, ενώ έχουν διατηρηθεί πολλά μνημεία, όπως είναι το παλαιό φρούριο, το νέο φρούριο, το κέντρο του Λιστόν με τον πασίγνωστο λιθόστρωτο δρόμο και τις καμάρες και το παλάτι Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Ένας περίπατος μέσα στα γεμάτα μαγαζιά σοκάκια μεταφέρει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές και πραγματικά νιώθει πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Μοναδικά αξιοθέατα είναι το Αχίλλειο που βρίσκεται λίγα λεπτά από τη Χώρα και αποτέλεσε το ανάκτορο της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, καθώς και το ξακουστό Ποντικονήσι με το μοναστήρι των Βλαχερνών σε πολύ μικρή απόσταση.

Όσο για τις παραλίες, η Κέρκυρα διαθέτει πάρα πολλές πανέμορφες, πεντακάθαρες και τεράστιες, πολυσύχναστες αλλά πιο ήρεμες, από το πιο Βόρειο, έως το Νοτιότερο άκρο της. Οι παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας, της Γλυφάδας, της Ροβινιάς, της Χαλικούνας, του Μαραθιά, είναι ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio: Κινητήρες, επιδόσεις και πότε έρχεται

Όλα σχεδόν αυτά τα μέρη τα επισκεφθήκαμε ξεκινώντας από την Αθήνα και με «πλοηγό» το νέο Renault Captur 1.3 TCe 130. Από το κόμπακτ γαλλικό SUV εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την άνεση και ασφάλεια που προσφέρει στο δρόμο, τους χώρους και την πρακτικότητά του. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και το στάνταρ πίσω συρόμενο κάθισμα, το οποίο διαμορφώνει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 377 έως 455 λίτρα.

«Λίρα 100» αποτελεί ο νέος turbo 1.300άρης κινητήρας των 130 ίππων και των 220 Nm ροπής, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, πολύ καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και πολύ καλές επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ.) και εν κινήσει. Παράλληλα, οι απαιτήσεις του ήταν χαμηλές σε καύσιμο, αφού στα 1.631 χιλιόμετρα που διανύσαμε συνολικά, το μοτέρ κατανάλωσε 105 λίτρα βενζίνης και η κατανάλωση βρέθηκε στα 6,4 λτ./100 χλμ. Το Renault Captur 1.3 TCe διακρίνεται ακόμα για την πολύ ελκυστική του τιμή, αφού κοστίζει από 15.980 ευρώ με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store