VW Caddy Van by FISIKON με φυσικό αέριο και έκπτωση 3.050€

H Kosmocar– Volkswagen, μετά την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΔΕΠΑ για την προώθηση της αεριοκίνησης με το μοντέλο «eco up! by FISIKON», προχωράει σε μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με ένα Επαγγελματικό Μοντέλο, το “Caddy Van by FISIKON”.

Το νέο “Caddy Van by FISIKON”  θα διατίθεται σε προνομιακή τιμή καθώς η ΔΕΠΑ επιδοτεί την αγορά του με το ποσό των 3.050€ επί της λιανικής τιμής και για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. 

Το Caddy Van με κινητήρα CNG 1.4 TGI BlueMotion 110PS Euro 6 συνδυάζει αποδοτικά την χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης. Μάλιστα, η εκκίνηση του αυτοκινήτου γίνεται με την χρήση φυσικού αερίου για να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία. Έτσι, η κατανάλωση φυσικού αερίου είναι 4,0 κιλά ανά 100 χλμ. ενώ εκπέμπει 109 γρ./χλμ. ρύπους CO2.

Το φυσικό αέριο (CNG) είναι περίπου 35% φθηνότερο σε σχέση με την βενζίνη και 15% σε σχέση με το πετρέλαιο (με σημερινή τιμή φυσικού αερίου 0,88€/kg) και έτσι το κόστος μετακίνησης με το Caddy Van TGI ξεκινάει σε μικτή χρήση από τα 3,5€ για κάθε 100 χιλιόμετρα! Ήδη λειτουργούν 8 πρατήρια ανεφοδιασμού φυσικού αερίου (4 στην Αθήνα, 2 στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Λάρισα και 1 στο Βόλο).

Συνεπώς, ο κινητήρας φυσικού αερίου TGI συγκριτικά με τον πετρελαιοκινητήρα TDI προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ετήσια εξοικονόμηση περίπου 22%. Η μέγιστη αυτονομία του φτάνει περίπου τα 630 χλμ. στην κανονική έκδοση και περίπου τα 860 χλμ. στην έκδοση Maxi, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ρεζερβουάρ βενζίνης των 13 λίτρων που σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να προσφέρει επιπλέον χιλιόμετρα.

Τα ρεζερβουάρ φυσικού αερίου (χωρητικότητας 26kg στην κανονική έκδοση & 37kg στην έκδοση Maxi) βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών διασφαλίζοντας έτσι τον ωφέλιμο όγκο χώρου φόρτωσης που διαθέτει το Caddy, ο οποίος διατηρείται στα 3,2 m3 στην κανονική έκδοση και 4,2 m3 στην έκδοση Maxi.

Οι ενδεικτικές λιανικές τιμές των “Caddy Van by FISIKON” και “Caddy Maxi Van by FISIKON” διαμορφώνονται ως εξής:

  • Caddy Van by Fisikon 1.4 TGI BMT 110PS: 19.750 ευρώ
  • Caddy Maxi Van by Fisikon 1.4 TGI BMT 110PS: 20.350 ευρώ
Get it on Google Play Download on the App Store