Το νέο Renault Megane στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2016»

Ελληνική πρεμιέρα θα κάνουν στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2016, το νέο Renault Megane και το ανανεωμένο Clio, μαζί με το νέο SUV Kadjar, το Captur και το νέο Twingo. Παράλληλα το παρόν στην έκθεση θα δώσει στο σύνολο της και η γκάμα της Dacia.

Το νέο Renault Megane με το μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, αλλά χαμηλότερο ύψος, ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό του σχεδιασμό, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τόσο την έκδοση Hatchback όσο και το πιο σπορ Megane GT.

Στο εσωτερικό του το βλέμμα εστιάζει στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ μια σειρά εξελιγμένων και φιλικών στη χρήση οδηγικών βοηθημάτων –που συμπεριλαμβάνουν εκτός των άλλων και έγχρωμο Head Up Display- συμβάλουν στις ασφαλέστερες διαδρομές.

Ειδικότερα στην έκδοση GT, το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control αποτελεί μια πρωτιά για την κατηγορία. Συνδυάζεται δε με την εξελιγμένη από τη Renault Sport ανάρτηση, ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά με δυναμικό κράτημα και ακρίβεια στις αντιδράσεις.

Στη βάση των κινητήρων βρίσκεται ο 1.2 TCe σε δύο εκδόσεις με 100 και 130 ίππους, ενώ το κορυφαίο GT τροφοδοτείται από τον χωρητικότητας 1.6 λίτρων κινητήρα TCe των 205 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των 7 σχέσεων. Η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους και τον 1.6 dCi με τους 130 ίππους.

Το ανανεωμένο Clio παρουσιάζεται με αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό, πιο ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Renault R-Link. Επιπλέον εφοδιάζεται με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης όπως την κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα Easy Park Assist κ.λπ.

Στους κινητήρες, το ανανεωμένο Clio εφοδιάζεται και με τον πιο δυνατό ντίζελ 1.5 dCi 110 PS με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, καθώς και με τον βενζίνης TCe 120 των 1.2 λτ.

Στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2016» το κοινό θα μπορέσει να γνωρίσει από κοντά στο σύνολο της την γκάμα του Clio, με το hatchback, το Sport Tourer, το επαγγελματικό Pro+, αλλά και το κορυφαίο R.S.

Get it on Google Play Download on the App Store