Bridgestone DriveGuard: Συνεχίζεις και με κλαταρισμένο ελαστικό (+videos)

Τα ελαστικά που πάνε χωρίς αέρα ή αλλιώς κλαταρισμένα, δεν είναι κάτι νέο, καθώς τα έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά η Bridgestone με το DriveGuard θέλει να τα κάνει προσιτά για όλους τους τύπους αυτοκινήτων αλλά και για όλα τα βαλάντια.

Η Bridgestone μας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το νέο της ελαστικό DriveGuard, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε όχημα, αρκεί αυτό να είναι εξοπλισμένο με Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS). Η τεχνολογία του DriveGuard της Bridgestone χρησιμοποιεί έναν πατενταρισμένο σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας με πτερύγια ψύξης καθώς και υποστηρικτικά και ισχυρά, ενισχυμένα πλαϊνά.

Αυτά επιτρέπουν στους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο και την ασφάλεια τους, συνεχίζοντας την οδήγηση για απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων από την στιγμή που το ελαστικό τους «έσκασε» και με ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα.

Φυσικά οφείλουμε να πούμε πως η απόσταση οδήγησης, αφού τρυπήσει το ελαστικό σας, ενδέχεται να ποικίλει, με βάση το φορτίο του οχήματος, την εξωτερική θερμοκρασία και το πότε ενεργοποιείται το TPMS., μετά από σχεδόν κάθε βλάβη ελαστικού, έως ότου είναι ασφαλές είτε να επισκευαστεί είτε να αντικατασταθεί το ελαστικό.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης η οποία έγινε στο Λαύριο, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων (όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα πιο πάνω), από μικρομεσαία έως και τετρακίνητα SUV. Η Αν και η διάρκεια του testdriveήταν σύντομη, το DriveGuard αποδείχτηκε εξαιρετικό ακόμη και εντελώς ξεφούσκωτο, καθώς κατάφερε να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του.

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου και το σύστημα διεύθυνσης δεν επηρεάστηκαν, ενώ και σε ακαριαίο φρενάρισμα από τα 80 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην προβλεπόμενη απόσταση και χωρίς να «τραβήξει» προς τη μεριά του κλαταρισμένου ελαστικού. Στα λίγα χιλιόμετρα ο θόρυβος κύλισης ήταν ελαφρώς αυξημένος και μπορούσες να καταλάβεις πως το ελαστικό έχει κλατάρει, αλλά μετά τα 60 χλμ./ώρα ο αεροδυναμικός θόρυβος κάλυπτε αυτόν του ελαστικού.

Έτσι, τα ελαστικά Bridgestone DriveGuard μας απέδειξαν με τον πειστικότερο τρόπο πως πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Να δώσουν δηλαδή στον οδηγό την δυνατότητα να συνεχίσει την οδήγηση, αφού πάθει λάστιχο, με ασφάλεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και videos στα οποία πρωταγωνιστούν τα ελαστικά της Bridgestone.

 

Get it on Google Play Download on the App Store