Επιτυχημένη πώληση αυτοκινήτου

Η επιτυχημένη πώληση του αυτοκινήτου ενός ιδιώτη στην καλύτερη δυνατή τιμή και σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, αφού σημαντικό ρόλο παίζει η κατηγορία του αυτοκινήτου, η εμπορικότητά του, ο κινητήρας του και φυσικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ανεξάρτητα όμως το μοντέλο, για να «φύγει» πιο γρήγορα θα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένο, καθαρό, με ενημερωμένο το βιβλίο συντήρησης κ.λπ. Παρακάτω σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν τα πουλήσετε το αυτοκίνητό σας.

Αμάξωμα δίχως χτυπήματα

Όσο πιο καλή είναι η κατάσταση του αμαξώματος τόσο πιο θετική είναι η πρώτη εντύπωση που θα κάνει στον πιθανό αγοραστή. Σε περίπτωση που υπάρχουν χτυπήματα, γρατσουνιές και φθορές στο χρώμα τότε η πώληση γίνεται δύσκολη. Καλό είναι να επισκευάσετε τα όποια χτυπήματα ή να γυαλίσετε το αμάξωμα έτσι ώστε να «ζωντανέψει» το ταλαιπωρημένο χρώμα του. Άλλωστε η πρώτη εντύπωση του αγοραστή παίζει μεγάλο ρόλο.

Ενημερωμένο βιβλίο service

Ένα σωστά ενημερωμένο βιβλίο service στο οποίο αναγράφονται ότι έχουν γίνει όλες οι τακτικές συντηρήσεις σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ορίζει ο κατασκευαστής αποτελεί σημαντικό προσόν για την πώληση του αυτοκινήτου και δείχνει το ιστορικό του, καθώς και τα πραγματικά του χιλιόμετρα.

Καθαρό εσωτερικό

Ο θάλαμος των επιβατών του αυτοκινήτου που είναι προς πώληση θα πρέπει να είναι καθαρός και δίχως φθορές, όπως σκισμένα καθίσματα και γρατσουνισμένα πλαστικά. Αν υπάρχουν πολλοί λεκέδες στα καθίσματα και έχει άσχημη μυρωδιά, τότε καλό είναι να κάνετε βιολογικό καθαρισμό για να ανανεωθεί και να φρεσκαριστεί. ‘Αλλωστε η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Ελαστικά σε καλή κατάσταση

Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, γιατί στην περίπτωση που χρειάζονται σύντομα αλλαγή τότε θα ζητηθεί σίγουρα από τον αγοραστή μείωση της τιμής του αυτοκινήτου.

Ανταγωνιστική τιμή πώλησης

Αναζητήστε από αγγελίες τις τιμές πώλησης παρόμοιων αυτοκινήτων με του δικού σας. Αν θέλετε να πουληθεί γρήγορα, τότε είναι προτιμότερο να ρίξετε λίγο παρακάτω την τιμή του από το μέσο όρο προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό.

«Ελκυστική» αγγελία

Στην αγγελία που θα δώσετε προς δημοσίευση θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως ο εξοπλισμός, ο αριθμός χιλιομέτρων, η τιμή πώλησης κ.ο.κ. χωρίς να υπάρχουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία. Καλό είναι η αγγελία να συνοδεύεται και από φωτογραφίες του αυτοκινήτου που να δείχνουν το αμάξωμα, το εσωτερικό, τον κινητήρα, το βιβλίο service, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει μια ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα.

Δείτε επίσης: Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Get it on Google Play Download on the App Store