“Πολεμική” Ferrari FXX-K Evo με 1.050 ίππους!

Η Ferrari είχε ανακοινώσει πως αυτό το σαββατοκύριακο θα παρουσίαζε μία νέα, ειδική έκδοση, της FXX-K αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Και αυτό γιατί η νέα Ferrari FXX-K Evo μοιάζει εξωπραγματική σε εμφάνιση και έχει λόγο που είναι έτσι.

Δείτε ακόμη: Δες πόσο πωλείται αυτό το μοτέρ Honda F1. Θα το αγόραζες;

Και αυτό γιατί χάρη στις προσθήκες των σχεδιαστών από το Μαρανέλο, η αεροδυναμική της βελτιώθηκε σε σχέση με αυτή τη FXX-K και παράγει 23% περισσότερη κάθετη δύναμη. Νούμερο που προκαλεί αίσθηση, αν αναλογιστεί κανείς πως η FXX-K δεν είναι και καμιά τυχαία έκδοση.

Και για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το κατόρθωμα, φτάνει να πούμε πως η παραγόμενη κάθετη δύναμή της είναι 75% περισσότερη από αυτή που παράγεται από την αεροδυναμική της LaFerrari. Πρακτικά, αυτό σημαίνει 640 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 χλμ./ώρα και πάνω από 830 κιλά στην τελική της ταχύτητα (δεν είναι ανακοινώσιμη).

Φυσικά μιλάμε για ένα μοντέλο αυστηρώς ακατάλληλο για χρήση στο δρόμο καθώς είναι αγωνιστική έκδοση, η οποία μάλιστα ζυγίζει λιγότερο από την FXX-K, σύμφωνα με τους Ιταλούς, παρά τις αλλαγές, αν και δεν ανακοινώνουν επισήμως το βάρος της.

Αυτό που ανακοινώνουν όμως είναι πως χρειάστηκαν 5.000 χλμ. εξέλιξης και 15.000 χλμ. ελέγχου αξιοπιστίας προκειμένου να φτάσουν στο αποτέλεσμα που βλέπουμε στις πιο πάνω εικόνες.

Όσον αφορά στην καρδιά της FXX-K Evo, αυτή είναι ένας V12 ο οποίος αποδίδει 860 ίππους στις 9.200 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 190 ίππων για να έχουμε συνδυαστική ισχύ 1.050 ίππων! Το κιβώτιο είναι F1 διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων και τα φρένα της Brembo. Οι ζάντες της είναι 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω και ντύνονται από ελαστικά Pirelli P Zero.

Διαβάστε επίσης: 9+1 λόγοι που ο κινητήρας χάνει ιπποδύναμη

H Ferrari FXX-K Evo θα παραχθεί σε εξαιρετικά μικρό αριθμό, με την ιταλική μάρκα πάντως να μην αναφέρει πόσες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο, ενώ θα διατίθεται και ανάλογο πακέτο για την FXX-K.

Get it on Google Play Download on the App Store